Fogadalom forradalom!

Emeld új szintre az újévi tervezést!

Az újévi fogadalomnak ősidők óta varázslatos erőt tulajdonítunk, ami egy új kezdetet jelent az életünkben. Mi is úgy gondoljuk, hogy a magunknak tett ígéretek sokat segítenek a tervezésben, hisz hatalmas lendületet adnak, emellett támpontot biztosítanak az év végi motiválatlanságban és hajtásban.

Azonban érdemes alkalmazni néhány tippet, hogy a fogadalmunk valóban beváltsa a hozzá fűzött reményeket: a titok pedig az átgondoltságban és a tervezésben van. Mire is gondolunk pontosan?

Fogadom – de milyen áron?

Amikor elhatározol valamit, nagyon fontos, hogy átgondold, milyen ára van a célodnak. Ez lehet anyagi teher is, hisz ha jövőre minden hétfőn kondizni szeretnél, bérletet is kell venned. Egy ilyen fogadalom tervezésénél tudatosítani kell azt is, hogy szükséged lesz egy munkára. Így nem január közepén fog arcon csapni a felismerés, helyette tudatosan, előre készültél, így bele is vághatsz a megvalósításba!

De persze a cél ára nem csak pénzben nyilvánulhat meg. Ha például új hobbit szeretnél elkezdeni, az más tevékenységektől veheti el az időt, és így tovább. Ezért nagyon fontos, hogy a légből kapott fogadalmak helyett jól átgondolt célokat határozz meg.

A fogadalom tervezése nagyon fontos.

Tervezés kicsiben – nagyobb eredménnyel!

„Újévtől kezdve minden nap mozgok!”

„Januártól lefogyok!”

Ismerősek ezek a fogadalmak, ugye? A helyzet azonban az, hogy nagyon kis eséllyel tudod őket megvalósítani.

Nagy, hangzatos fogadalmak helyett a kitűzött célod első lépésére koncentrálj. Emellett nagyon fontos az is, hogy konkrét, reális tevékenységeket álmodj meg az új évre. Tehát ne azt vésd a határidőnaplódba, hogy minden nap mozogni fogsz. A tervezés során inkább pontos időpontot és mozgásformát válassz: például azt, hogy minden hétfő és szerda délután egy órát jógázol.  Ez egy kisebb volumenű fogadalom, de hidd el, a pici lépésekkel lehet később nagy célokat elérni!

Gondold át, mielőtt fogadalmat teszel!

Gondolkodj a dobozon kívül!

Fogyás és testmozgás, spórolás, utazás…

Az újévi fogadalmak nagy részét be lehet kategorizálni ezekbe a csoportokba. Nem szükséges, hogy ezek befolyásoljanak téged a tervezésben. Nyugodtan gondold át, téged mi is motivál igazán, mik azok a tényezők, amik év végén zavartak. Lemaradtál egy munkahelyi projekttel, és szeretnéd végre befejezni? Legyen ez az újévi fogadalmad!

Persze azzal sincs baj, ha az életmódváltás körül forognak a gondolataid. Ettől függetlenül azonban érdemes néha a megszokott sémákon túl tekinteni, és azt megfogadni, ami kisebb, de fontos változást hozhat az életedbe.

A tervezés a lelke az újévi fogadalomnak.

Feszélyez a fogadalom? Engedd el!

Ugyanakkor azzal sincs semmi gond, ha nem vagy az újévi fogadalmak híve. Fontos, hogy felismerd, téged mi motivál. Így ha neked nem működik a januári tiszta lap gondolata, ne engedj a nyomásnak, hisz csak kudarcélményben lesz részed.

Azonban fontos, hogy a januári teendőid megtervezését ne húzd ki a listádról! Összeszedettebben fogod megkezdeni a munkát az ünnepek után, ha még a szilveszteri bulik előtt átnézed, mikre kell figyelned. Lehet az előző év lezárása és az új esztendő tervezése, az önéletrajzod frissítése, vagy a következő időszak szabijainak beütemezése.

Tervezz előre a fogadalmad megvalósításához!

Mint láthatod, újévi fogadalmat tenni sokféleképpen lehet. Merj bátran, de átgondoltan tervezni, hogy ne beteljesületlen vágyakkal, hanem sikerekkel teljen a 2022-es év!

Biztosítjuk, hogy az Y Generáció itt lesz melletted a fogadalmaid beteljesülése felé vezető úton. Ha a vágyaidhoz csak egy jó meló hiányzik,

nézz körül állásajánlataink között, és dolgozz velünk!

Egyéb