reggeli kávé

A reggeli a nap legfontosabb étkezése!

Te nem így gondolsz rá? Pedig kellene!

A reggelek sokszor rohanósak, ez azonban nem szabad, hogy okot adjon számodra a reggeli étkezés kihagyására! Most megtudhatod, miért szajkózza folyton azt mindenki, hogy reggel márpedig enni kell. Mindennapi tippek a Y Generáció Iskolaszövetkezettől!

Miért számít a reggeli?

A legegyszerűbb oka az, hogy így indíthatod el a tested anyagcseréjét a nap kezdetén. Érdemes enned valami könnyűt – mondjuk gyümölcsöt –, akkor is, ha nem az a típus vagy, aki farkaséhesen kell reggel. Ha már ébredés után megadod a szükséges kalóriát a szervezetednek, az a reggel hátralevő részére elég energiát ad, így indul vidáman és jó kedvűen a sulis- vagy éppen a diákmunkával eltöltött munkanap.

Másrészt pedig, ha jól megreggelizel – és aztán a következő étkezéseket sem hagyod ki – nagy eséllyel nem fogod túlenni magad, amikor késő este hazaérsz, arról nem beszélve, hogy így jobban is alszol majd éjjel.

A reggeli útján jelzed a szervezetednek, hogy már rajta vagy azon az úton, hogy beszerezd a számodra szükséges napi kalóriamennyiséget. Ha szkippeled a reggelit, akkor a tested azt fogja hinni, hogy el kell raktároznia mindent, amihez csak hozzájut – így ahelyett, hogy felhasználná a bevitt kalóriákat, több cukrot és zsírt tart meg magának, mint általában.

De nemcsak az a fontos, hogy reggelizz, hanem az is, hogy mi az, amit megeszel!

Ha Te is azért hagyod ki általában a reggelit, mert több időt hagysz az alvásra, mint az ébredésre, akkor, itt van Neked két szuper reggeli alaprecept. Ezeket kedvedre variálhatod a hét során, ráadásul 10 perc alatt összedobod – tehát nincs kifogás!

1. Smoothie az igazán rohanós reggelekre, az Y Generáció diákszövetkezet ajánlásával:

Bár ennek az elkészítéséhez szükséged lesz egy turmixra vagy kifejezetten smoothie készítőre – bármelyik megfelel a célnak – azért nem megugorhatatlan befektetés. Sőt, ha koliban laksz vagy albérletben – esetleg otthon –, akkor akár közösen is megvehetitek. Így máris kevesebbe kerül és egész biztosan nem fog az asztalon porosodni.

Ha ez megvan, akkor indulhat a smoothie-készítés! Hogy mit és hogyan kombinálhatsz kedvedre itt egy kis útmutatás.

reggeli smoothie

2. Zab, zab és zab!

A zab az az étel, amit nem lehet megunni, mert milliónyi formában elkészítheted és ízesítheted. Ki tűzhelyen főzi, ki mikróban készíti – mindenesetre jó kis finomság, ráadásul nagyon laktató és érezhetően sok energiát ad a nap hátralevő részére!

Ha már kicsit unalmas a mindennapi kása, vagy valami extrábbra vágysz, akkor azt ajánljuk, hogy válts zabpalira!

Nyugi! Ez csak 5 perccel vesz el többet a reggeli készülődésből!

Készítsd el a kedvenc kásádat, de ez alkalommal a gyümölcsöket nem darabokban, hanem valamilyen pépesebb formában (lereszelve vagy villával összetörve) tedd bele. Néhány plusz hozzávaló és már lehet melegíteni egy kiolajozott/kivajazott serpenyőt, amibe kisebb korongokat formázva palacsintát sütsz belőle.

Nem túl bonyolult, de itt egy jó kis recept is, ha útmutatás kellene.

reggeli zabpali

Recept: @lilivilága http://bit.ly/2kV539w

News