érvek a diákmunka mellett

5 érv a diákmunka mellett

Mindjárt itt a nyár, és úgy érzed, valami hasznossal ütnéd el a szünidei napokat? A diákmunka befektetés a jövődbe, amely által számos értékes tapasztalattal gazdagodhatsz. Iskolaszövetkezetünk mai blogbejegyzésében arra igyekszünk neked rámutatni, miért éri meg már az egyetemi (vagy akár középiskolai) éveid alatt munkát vállalnod.

1. Pénzt tehetsz félre

Kezdjük a legalapvetőbbel: a diákmunka szuper pénzkereseti lehetőség. Jogsira gyűjtenél? Lemennél a haverokkal a Balatonra, vagy esetleg egy új telefont szeretnél? Most saját magadnak gazdálkodhatod ki a nyári tervekre valót. Téged is büszkeséggel fog eltölteni, ha végre nem a szüleidtől kell pénzt kérned, hiszen megdolgoztál azokért a dolgokért, amire vágysz.

Nem gond, ha hetente csak néhány napot érsz rá: a diákokat általában órabérben foglalkoztatják, azaz a ledolgozott munkaóráid után kapod a fizetésedet. Rugalmas munkaidőben tudsz dolgozni, amit később az órarendedhez is igazíthatsz. Mennyivel jobb lenne egy lyukasórát munkával eltölteni, nem igaz?

a diákmunka pénzkereseti lehetőség

2. Diákmunka = tapasztalat

Bár számos egyetem, főiskola ír elő kötelező szakmai gyakorlatot a hallgatóknak, ne legyen afelől kétséged, hogy az évfolyamtársaid, szaktársaid ettől függetlenül is munka után néznek majd. Így a felsőoktatásból kikerülve olyan pályakezdőkkel kell majd versenyezned a munkaerőpiacon, akik mögött lehet, hogy több évnyi munkatapasztalat van. Ugye, te sem akarsz lemaradni? Minden pozíció, amiben kipróbálod magad, egy új sor az önéletrajzodban, de legfőképpen egy új lehetőség arra, hogy a jövőbeli munkaadód benned lássa meg cége új csapattagját.

a diákmunka tapasztalat

3. Dolgozva tanulhatsz

Ne feledd, hogy egy diákmunkával eltöltött nyár/félév jelentősen többet ad neked a szakmai tapasztalatnál. Megtanulhatsz alkalmazkodni, csapatban dolgozni, pontos instrukciókat követni és felelősséget vállalni a rád bízott feladatokért. Egy munkahelyen mindenki egy nagy gépezet része, akik ugyanazért a célért dolgoznak. Ha nem végzed körültekintően és felelősséggel a saját munkádat, lehetséges, hogy a társaidat, és velük együtt az egész céget hátráltatod. Míg az iskolában kijavíthatod egy gyengébb dolgozat eredményét, addig itt vállalnod kell a hibáid következményeit.

a diákmunka alkalmazkodás

4. Megtudhatod, miben vagy igazán jó

Az iskolaszövetkezeteknél, így az Y Generációnál is változatos munkák közül válogathatsz. Találhatsz nálunk kifejezetten nyári (pl.: vendéglátóipari, kereskedelmi, turisztikai) munkákat, könnyebb fizikai és szellemi munkákat. Lehetőséged van a szakmai gyakorlatod letöltésére is: ha az iskolád elfogadja a munkáltatódat gyakorlati helyként, egyszerre teljesítheted a kötelezettségedet az egyetem felé és kereshetsz pénzt.

Ha még nem vagy benne biztos, hogy a tanulmányaid után mivel szeretnél foglalkozni, érdemes lehet több területen kipróbálnod magad. Most van időd kísérletezni és megtalálni azt a területet, ahol a nagybetűs Életben is szívesen elhelyezkednél, és ahol karriert építenél.

a diákmunka tanít önmagadról

5. Biztonságosan és egyszerűen vállalhatsz munkát

Az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél azon dolgozunk, hogy titeket, diákokat megfelelő szakmai fejlődéshez, a munkaadókat pedig minőségi pályakezdő munkaerőhöz juttassuk. Figyelünk a biztonságodra és védjük az érdekeidet: nálunk minden törvényi előírást betartva szerezhetsz munkatapasztalatot. Ha regisztrálsz hozzánk, az önéletrajzod bekerül egy adatbázisba, koordinátoraink pedig segítened neked abban, hogy a tanulmányaidnak, képességeidnek és tapasztalataidnak megfelelő állást találj. Tedd meg az első lépést a jövőd felé!

Megnézem az diákszövetkezet aktuális diákmunkáit!

News