érvek a diákmunka mellett

5 érv a diákmunka mellett

Mindjárt itt a nyár, és úgy érzed, valami hasznossal ütnéd el a szünidei napokat? A diákmunka befektetés a jövődbe, amely által számos értékes tapasztalattal gazdagodhatsz. Mai blogbejegyzésünkkel arra igyekszünk neked rámutatni, miért éri meg már az egyetemi (vagy akár középiskolai) éveid alatt munkát vállalnod.

1. Pénzt tehetsz félre

Kezdjük a legalapvetőbbel: a diákmunka szuper pénzkereseti lehetőség. Jogsira gyűjtenél? Lemennél a haverokkal a Balatonra, vagy esetleg egy új telefont szeretnél? Most saját magadnak gazdálkodhatod ki a nyári tervekre valót. Téged is büszkeséggel fog eltölteni, ha végre nem a szüleidtől kell pénzt kérned, hiszen megdolgoztál azokért a dolgokért, amire vágysz.

Nem gond, ha hetente csak néhány napot érsz rá: a diákokat általában órabérben foglalkoztatják, azaz a ledolgozott munkaóráid után kapod a fizetésedet. Rugalmas munkaidőben tudsz dolgozni, amit később az órarendedhez is igazíthatsz. Mennyivel jobb lenne egy lyukasórát munkával eltölteni, nem igaz?

a diákmunka pénzkereseti lehetőség

2. Diákmunka = tapasztalat

Bár számos egyetem, főiskola ír elő kötelező szakmai gyakorlatot a hallgatóknak, ne legyen afelől kétséged, hogy az évfolyamtársaid, szaktársaid ettől függetlenül is munka után néznek majd. Így a felsőoktatásból kikerülve olyan pályakezdőkkel kell majd versenyezned a munkaerőpiacon, akik mögött lehet, hogy több évnyi munkatapasztalat van. Ugye, te sem akarsz lemaradni? Minden pozíció, amiben kipróbálod magad, egy új sor az önéletrajzodban, de legfőképpen egy új lehetőség arra, hogy a jövőbeli munkaadód benned lássa meg cége új csapattagját.

a diákmunka tapasztalat

3. Dolgozva tanulhatsz

Ne feledd, hogy egy diákmunkával eltöltött nyár/félév jelentősen többet ad neked a szakmai tapasztalatnál. Megtanulhatsz alkalmazkodni, csapatban dolgozni, pontos instrukciókat követni és felelősséget vállalni a rád bízott feladatokért. Egy munkahelyen mindenki egy nagy gépezet része, akik ugyanazért a célért dolgoznak. Ha nem végzed körültekintően és felelősséggel a saját munkádat, lehetséges, hogy a társaidat, és velük együtt az egész céget hátráltatod. Míg az iskolában kijavíthatod egy gyengébb dolgozat eredményét, addig itt vállalnod kell a hibáid következményeit.

a diákmunka alkalmazkodás

4. Megtudhatod, miben vagy igazán jó

Az iskolaszövetkezeteknél, így az Y Generációnál is változatos munkák közül válogathatsz. Találhatsz nálunk kifejezetten nyári (pl.: vendéglátóipari, kereskedelmi, turisztikai) munkákat, könnyebb fizikai és szellemi munkákat. Lehetőséged van a szakmai gyakorlatod letöltésére is: ha az iskolád elfogadja a munkáltatódat gyakorlati helyként, egyszerre teljesítheted a kötelezettségedet az egyetem felé és kereshetsz pénzt.

Ha még nem vagy benne biztos, hogy a tanulmányaid után mivel szeretnél foglalkozni, érdemes lehet több területen kipróbálnod magad. Most van időd kísérletezni és megtalálni azt a területet, ahol a nagybetűs Életben is szívesen elhelyezkednél, és ahol karriert építenél.

a diákmunka tanít önmagadról

5. Biztonságosan és egyszerűen vállalhatsz munkát

Az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél azon dolgozunk, hogy titeket, diákokat megfelelő szakmai fejlődéshez, a munkaadókat pedig minőségi pályakezdő munkaerőhöz juttassuk. Figyelünk a biztonságodra és védjük az érdekeidet: nálunk minden törvényi előírást betartva szerezhetsz munkatapasztalatot. Ha regisztrálsz hozzánk, az önéletrajzod bekerül egy adatbázisba, koordinátoraink pedig segítened neked abban, hogy a tanulmányaidnak, képességeidnek és tapasztalataidnak megfelelő állást találj. Tedd meg az első lépést a jövőd felé!

Megnézem az diákszövetkezet aktuális diákmunkáit!

News