z-generacio-a-jövő-munkavállalói

A Z generáció a cégednél – mit kell tudnod róluk?

Az idő múlásával a generációk is változnak – már más beállítottságú fiatalok dolgoznak a cégednél, mint akik öt évvel ezelőtt kezdtek volna a munkaerőpiacon. Mint ahogy két ember sem egyforma, úgy két generáció is különbözik egymástól. Legújabb bejegyzésünkben a munkaerőpiac legfrissebb belépőit, a Z generáció képviselőit mutatjuk be. Többek között azt is kifejtjük, hogyan kezeld jól a fiatal munkavállalókat, és miként kötelezd el ezt az értékes nemzedéket magad mellett!

Kik a Z Generációsok és miért jó, ha a cégednél vannak?

Számos oldalon olvasható a generációelmélet pontos leírása, így mi csak a Z generációról, mint dolgozókról szeretnénk megosztani veled néhány tudnivalót. A Z generáció képviselői a mai munkaerőpiac fiatal munkavállalói, illetve jövendőbeli dolgozói. Habár nincs pontos egyetértés, de jellemzően a 1995-2010 között született fiatalokat sorolják ebbe a nemzedékbe.

Az alábbiakban bemutatjuk, miért nélkülözhetetlen számodra, hogy Z generációsokkal gyarapítsd a céged tudásbázisát.

a-z-generáxió-kíváncsi-találékony

A kíváncsiság és találékonyság a Z generáció oldalán 

Korunk fiatal munkavállalóinak és pályakezdőinek egyik fő jellemvonása a kíváncsiság és a találékonyság. A Z generáció képviselői éheznek az új tudásra, és a lehető legtöbb forrásból képesek kinyerni az információkat. Ha a vállalatodnak pont erre van szüksége, akkor diákmunka-szövetkezetünkön keresztül könnyedén szert tehet kincset érő – Z generációsokra.

Z generáció = a digitális bennszülöttek

A Z generációs fiatalok óriási kiváltsága, hogy a technológiai fejlődés és az internet korában cseperedtek felnőtté. A fiatal munkavállalók így magabiztosan veszik a tech-világ akadályait, sokszor olyan dolgokat ismerve, amiket talán te sem. 

Így adminisztrációs és technikai munkakörökre is érdemes alkalmazni őket.

Pörgés, szórakozás – mi kell a fiatal munkavállalóknak?

A Z generációsok kiemelkedően kreatívak, ám emellett sokkal nehezebb lekötni a figyelmüket.  Ahhoz, hogy kellően motiváltak és lojálisak maradjanak, érdemes a következőkre figyelned:

  • A fiatal munkavállalók mindig új kihívásokra vágynak – nyugodtan bízz rájuk különböző képességeket és készségeket igénylő feladatokat, akár heti szintű váltogatással! Így biztos nem unnak bele gyorsan egy-egy feladatkörbe.
  • Kedveskedj különlegességekkel! Napi két ingyen kávé a konyhában, vagy egy darts tábla a személyzeti helyiségben: a Z generációsok értékelik, ha hozzájuk hasonlóan komolyan veszed a lazulást. Motiváltabbak lesznek, és garantáltan meghálálják a jófejséged.

Fogd össze a generációkat csapatépítőkkel

Vállalkozásodban különböző életkorú emberek dolgozhatnak, akik generációs sajátosságaiknak köszönhetően másképp látják a világot. Ahhoz, hogy elkerüld a félreértéseket és konfliktusokat, szervezz csapatépítőket! A közösen eltöltött idő közelebb hozza egymáshoz az alkalmazottaidat, így pedig a munka is gördülékenyebben fog haladni. Előző blogbejegyzésünkben találsz is néhány tippet a legjobb csapatépítő programokhoz.

z-generáció-csapatépítők-szervezése

Cikkünk után még inkább egyértelmű, hogy a Z generáció kiváló munkaerőként van jelen a piacon. Iskolaszövetkezetünkön keresztül könnyedén kapcsolatba léphetsz az új nemzedékkel.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát!

Egyéb