Csapatépítő az Y Generációval

Csapatépítő ötletek a karácsonyi hajrá előtt – 3 közösségépítő program

Csapatépítő: van, akinek nyűg, de sokakat épp ezek az események ösztönöznek arra, hogy aztán az irodában is lelkesen, jó csapatszellemben dolgozzanak. Ha az alkalmazottak jól ismerik egymást, szívesebben fordulnak egymáshoz segítségért és nagyobb örömmel járnak be dolgozni nap mint nap. Éppen ezért nem érdemes háttérbe szorítani a csapatépítést, sőt, szervezz még a karácsonyi hajrá előtt egy szuper közösségépítő programot!

Miért fontosak a csapatépítők?

Azok az alkalmazottjaid, akik heti 40 órás munkarendben dolgoznak, nem kizárt, hogy többet kontaktálnak munkatársaikkal, mint a saját családtagjaikkal. Elképesztően sokat dobhat a munkavállalók közérzetén tehát az, ha úgy érzik, az őket körülvevő személyekben barátokra leltek: ez aztán a céghez fűződő lojalitását is növeli.

Ha folyamatosan a munkafeladatokhoz kapcsolódó stressz uralkodik felettük, akkor hamar elkezdhetik azt érezni, hogy semmi örömük nincs a munkában. Soha nem szabad kizárólag profitorientáltan tekinteni rájuk: fontos, hogy hosszú távon is frissek maradjanak, ezt pedig úgy tudod elérni, ha nem csak teendők, hanem közös nevetések, poénok, emlékek is kapcsolják őket a munkahelyhez.

Szülinapozás, karácsonyi ajándékozás, különböző szezonális események: gyakran félórányi kiszakadás is rengeteget jelenthet. Munkaidőn kívüli csapatépítésre pedig aztán végképp korlátlan a lehetőségek száma. Még a karácsonyi hajrá előtt szervezz le egy csapatépítőt, hogy a nehéz időszakban is összehangoltan és jó hangulatban teljenek a munkanapok! Mutatunk is néhány ötletet, olvass tovább!

Kutyasétáltatás, mint csapatépítő

Közös kutyasétáltatás menhelyen

A menhelyen való kutyasétáltatás több szempontból is nagyon jó csapatépítő ötlet: egyrészt jó érzéssel tölti el a csapatot, ha egy társadalmilag fontos ügy mellett áll ki, másrészt a cég ügyfelei számára is szimpatikus, ha azt látják, hogy kedves, aranyos munkatársak dolgoznak mindennapos megbízásaikon. A kisállatok gondozása, barátsága ráadásul egy olyan univerzális témát jelentenek, amiről mindenki szívesen beszélget: szó eshet arról, hogy kinek milyen háziállata van otthon, a kutyákat vagy a macskákat szereti jobban, vagy hogy épp melyik menhelyi kutyust vinné haza. Ezek máris személyesebb témák, mintha csak a munkáról beszélgetnének! Az Y Generáció Iskolaszövetkezetnek is van át irodai kutyusa, lesd meg a honlapunkon! 😉

A közös cél segít a csapatépítőn

Szabadulószoba: a közös cél ereje

Nincs a tetőfokán a csapatszellem? Egy szabadulószobában valódi közösségként kell együttműködni a közös cél elérése érdekében! Szükség van kreatív, jó logikai képességekkel rendelkező emberekre és igazi stratégákra egyaránt: egy ilyen játék során akár új erősségek is előbukkanhatnak! A legtöbb szabadulószobában időkorlát is van, így elengedhetetlen lesz, hogy a szabadulás közös érdekében a lehető legnagyobb legyen az összhang

Versenyhelyzet egy csapatépítő keretein belül

Paintball: a versenyhelyzet

Vannak, akiket a versenyhelyzet pörget fel igazán: egy paintball pályán általában az a szabály, hogy két csapat sorakozik fel egymással szemben, és mindenki a saját bázisát védi. A játék egyszerre épít versenyhelyzetre – hiszen folyamatosan támadni kell az ellenfelet -, ugyanakkor a saját csapatoddal való összjátékra megteremtésére is. A játék öröme felszabadít, oldja a stresszt és a közös nevetés garantáltan összekovácsol!

A karácsonyi közös ünneplés előtt tehát abszolút jótékonyan hathat a csapat közérzetére, ha a decemberi feladatrengeteg elvégzése közben még frissen élnek bennünk a közös élményekhez kapcsolódó örömök. Szervezd le a csapatépítő programot még ma!

Fiatalos lendületre, friss ötletekre, jó hangulatra van szükséged? Mi segítünk!

Az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél azon dolgozunk, hogy céged a legkiválóbb diákmunkaerőhöz, a fiatalokat pedig a legjobb szakmai lehetőségekhez, és fejlődéshez juttassuk.

Kérj ajánlatot még ma, dolgozzunk együtt!

Egyéb