hostess-diakmunka-elonyei

A host, hostess diákmunka előnyei – így profitálhatsz belőle

A host, hostess diákmunka a karácsonyi időszak – sőt, az egész tanév – legnépszerűbb melója. Nem véletlenül szeretitek ennyire: rugalmas, nem kellenek hozzá speckó skillek és nagyon jó fizetést lehet bezsebelni vele! 

A hostess munkáink azonban nem csak szuper órabéreket, hanem releváns, hasznos tapasztalatokat is rejtenek. 

Ebben a bejegyzésben összeszedtünk, miért is érdemes belevágnod a host/hostess melók világába!

Host és hostess diákmunka – nem csak a lányok pozíciója!

Elsőként is fontos tisztázni: ez a melófajta nem csak a lányok terepe! Sok helyen konkrétan “hostess”-munkaként írják ki őket, pedig legtöbbször fiúkat is ugyanúgy várnak a melókra, mint lányokat. 

A host, hostess diákmunka egyik legfőbb előnye, hogy a kategórián belül temérdek különféle állást találsz. Host, hostess-ekre legtöbbször eseményeken van szükség (focimérkőzés, színházi előadás, megnyitók), de a cégek különböző időszakos kampányokhoz is kérhetnek hostokat, hostess-eket. Éppen ezért a feladatok is nagyon változatosak: a tájékoztatástól kezdve, a vendégkoordináláson át a regisztrációgyűjtésig, helyszíni adminisztrációig vagy szórólapozásig többféle munkakörben kipróbálhatod magad. 

Ezeknek a melóknak általában két fix elvárása van: a jó kommunikációs képesség és állóképesség.  Habár lesznek szünetek a munkaidőben, mégis fontos, hogy több óra álldogálás se essen nehezedre. A kommunikációs készség fontosságát és az ezzel járó előnyöket pedig a pozíció no. 1 pozitív pontjaként említhetjük!

Emberismeret és kommunikáció – erre mindenhol szükséged lesz!

Ha host, hostess diákmunkát vállalsz, akkor munkaidőben kell megszólítanod az embereket, majd beszélgetni velük és instruálni őket. Mindenképp izgulni fogsz előtte, de fontos észben tartani, milyen skillekkel gazdagítanak téged ezek a szituációk!
Megtanulsz váratlan helyzetekben, különféle életkorú és beállítottságú emberekkel kommunikálni, amiből a későbbi karrieredben sokat profitálhatsz. Főleg állásinterjún, tárgyalástechnikai szempontból, de marketinges és sales-es munkakörökben, emellett közösségi szakemberként lehet még hasznos.
Persze nem csak munka terén előnyösek ezek a tapasztalatok: ha host, hostess diákmunka mellett döntesz, hosszú távon a kapcsolataidon is meglátszódhat – pozitív irányban.

Host, hostess diákmunka = váratlan szituk

Az egyik vendég nem volt udvarias veled? Hirtelen jött egy plusz infó a rendezvényről és ezt mindenkinek át kell adnod a lehető leggyorsabban? A host, hostess munka mindig rejthet váratlan szitukat, amik megoldása egyre értékesebb munkavállalóvá tesz téged. 

Minél több ilyen esetet oldasz meg, annál könnyebben fogod kezelni egyetem után is a nehézségeket. Pár kaland és  hideg fejjel, hatékonyan tudod majd megoldani a krízishelyzeteket. Ha úgy képzeled, egyszer te leszel a B.O.S.S. egy cégnél vagy vállalkozói babérokra törnél, hidd el, a host, hostess diákmunka sokat segíthet.

Építsd host, hostessként a kapcsolati hálód!

Miközben egy cégnek vagy eseményen dolgozol, megszámlálhatatlan új emberrel beszélgethetsz. Lehet, hogy épp egy nagyobb vállalat vezetőjének, esetleg egy kisebb vállalkozás megálmodója találja lenyűgözőnek a segítőkészséged és kommunikációs készségeid. Host, hostess-ként új kapuk és eddig nem ismert emberek várnak, amik a későbbiekben szolgálhatják céljaid.

A host, hostess diákmunka az egyetem legjobb barátja

Kevés olyan munkát tudunk mondani, ami ennyire rugalmasan igazítható a sulihoz. Mivel sok rendezvény hétvégente vagy pénteken kerül megrendezése, így ezeknél a melóknál szombat-vasárnapi ráéréssel is könnyen megkeresheted a zsebpénzed. Persze nem csak hétvégén dolgozhatsz diákmelóval: a kampányidőszakos, promóciás host, hostess diákmunka lehetőségek hétköznap is nagy számban elérhetők.

Merj kilépni a komfortzónádból és vállalj diákmunkát host, hostess területen! Szerezd meg a felsorolt skilleket, és a későbbi munkád során is verhetetlen leszel. Ha felkeltette az érdeklődésed a host, hostess diákmunka világa, nézd meg a kategóriánk friss és ropogós állásait!

Egyéb