segítség

Segíts másokon csupán azért, mert megteheted!

Az önzetlenség és a bátorság nem sokban különbözik egymástól.

/Veronica Roth/

Talán nem lepődsz meg azon, hogy mennyi embernek van szüksége segítségre. Olyanoknak, akikkel sohasem találkozol, akik nem tudják közvetlenül elmondani Neked, hogy pontosan mi is lenne az igazi segítség számukra. Ebben mutatnak irányt a különböző civil szervezetek, akik azért dolgoznak, hogy szakmailag megalapozottan, szervezetten, hatékonyan nyújtsanak megoldást a társadalom bizonyos problémáira. Sokan ezek közül tényleg ismerik a valós igényeket, így olyan programokat dolgoznak ki, melyeken keresztül mi magunk is hatékonyan tudunk segíteni, részt venni a feladatok, társadalmi problémák megoldásában, környezetünk szépítésében, mások életének jobbá tételében.

Az Y Generáció diákszövetkezet minden egyes csapattagja számára fontos és egyben öröm, hogy segíthet másokon, éppen ezért idén szövetkezetünk a TündérPakk Alapítvánnyal működött együtt.

A karácsony közeledtével, illetve a hideg téli időjárás miatt a segítségre még inkább szükség van – bár sajnos ez az év más időszakaiban sincs annyira másként.

Akármennyire is közhelyes, másoknak adni, másokat támogatni bizony jó és nemes dolog.

Sokszor az az alapvető probléma, hogy nem is tudjuk, kinek és hogyan segíthetnénk, nem igaz?

Az adományozásnak több formáját ismerjük: létezik pénzbeli és tárgyi adomány, illetve egy harmadik kategória is, ez pedig az önkéntes munka.

Szeretnél Te is segíteni? Akkor tedd meg!

Hogy könnyebb dolgod legyen, összegyűjtöttünk számodra néhány civil szervezetet és lehetőséget, amelyeken keresztül szervezett keretek között segíthetsz, így minden rászoruló olyan adományokat kaphat, aminek biztosan hasznát látja.

önkéntességgel segíteni

MikulásGyár

A szervezet kizárólag az alábbi kategóriákba tartozó adományokat fogadja:

  • tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.
  • tisztító- és tisztálkodási szerek
  • jó minőségű ruhák, takarók, játékok, könyvek.

Mi lesz a leadott adományaiddal?

Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát – már csomagokként – rászorultsági alapon osztja szét.

2019. november 29. és december 21. között tart nyitva, különböző helyszíneken:

1. Millenáris Park: 9.00 és 21.00 óra között

2. Lurdy Ház: 10.00-től 19.00 óráig

3. József Attila Színház: hétköznaponként 10.00 és 18.00 óra között

4. Emellett pedig hivatalos leadópont a legtöbb posta is, ahol nyitvatartási időben tudod leadni az adományaidat.

További információért kattints ide!

Amigos a gyerekekért Alapítvány – adományoZOKNI

Az alapítvány mindenkit megajándékoz két pár limitált példányszámban elérhető cuki és menő karácsonyi zoknival, aki legalább 4.000 Ft értékben támogatja a szervezet tevékenységét. Az egyik pár a Tiéd, a másikkal pedig lepj meg valakit, aki fontos számodra! 😊

Ha érdekel a szervet tevékenysége és adományozás ezen formája, akkor ide kattintva tudhatsz meg többet!

Magyar Vöröskereszt

Jelentkezhetsz önkéntesnek itt!

A véredben is ott a segítség!

De itt akár adományozhatsz online és telefonon is!

állatmenhelyek

Állatmenhelyek

Embertársainkon kívül az állatoknak, illetve az őket támogató szervezeteknek is szüksége van segítségre. Ezek a szervezetek általában tápoknak, kötszereknek, gyógyszereknek örülnek a legjobban. Több helyen a kutyákat sétáltatva is megszépíthetjük az állatok egy-egy napját, de természetesen legjobban az örökbefogadással tudsz segíteni, hiszen ezzel egyszerre két állatot mentesz meg: azt, akit hazaviszel, hogy élete végéig felelősségteljesen gondoskodj róla, illetve azt, akit az ő helyére tudnak befogadni.

Rengeteg ilyen menhely van: kisebbek – akiknek talán jobban elkél a segítség, – és nagyobbak egyaránt. Jellemzően ezeket a szervezeteket megtalálod a Facebook-on, és további információt szerezhetsz a segítség mikéntjéről a weboldalaikon.

Gyűjtöttünk néhányat, de legjobb, ha Te magad keresel egy olyan szervezetet, aminek tevékenysége a szívedhez közel áll:

Noé Állatotthon Alapítvány

Budaörsi Állatmenhely

Jane Godall Intézet

Amennyiben többet szeretnél megtudni rólunk és céljainkról, kattins ide!

News