Y Generáció Podcast blog

Újabb hasznos tartalom tőlünk Neked: Y Generáció Podcast

Még ismeretlen a címben felvezetett fogalom vagy a mögötte álló tartalom? Itt az ideje a formátum komolyabb megismerésének, hiszen a podcastek népszerűsége megállíthatatlanul növekvő tendenciát mutat. Nem csoda, hiszen ez a tartalom forma számos előnnyel jár mind a hallgatók, mind a podcast adások létrehozói számára. Mi az a podcast? Hol hallgathatsz ilyen tartalmakat? És miért vágott bele az Y Generáció Iskolaszövetkezet egy saját podcast csatorna indításába? Mai blogbejegyzésünkből minden kiderül!

Kezdjük az elején: mi a podcast?

Talán nem meglepő, ha így kezdjük: ez a technológiai újítás (is) az Apple találmánya. Maga a podcast szó az iPod és a broadcast szavak összevonásából született, és alapvetően az olyan beszélgetős műsorokra használjuk, amelyeket a rádiókból is ismerhetünk. A különbség egy rádiós műsor és egy podcast között az, hogy a podcastokat akkor hallgathatod, amikor csak kedved tartja, sőt, legtöbb esetben le is töltheted őket. Szigorúan véve csak azok az adások számítanak podcastnak, melyekre a felhasználók fel is iratkozhatnak különböző alkalmazások segítségével, ennek ellenére azonban már olyan adásokat is gyakran podcastként emlegetnek, melyeket például csak a YouTube-ra töltenek fel.

Y Generávció Podcast indul!

Mikor hallgatunk leginkább podcastot?

Mivel a podcast leginkább új típusú internetes rádiózásként definiálható, nem köti a hallgatót a képernyőhöz. A mobilunkat bárhova magunkkal vihetjük, és ezáltal nagyszerűen tudunk használni olyan időszakokat is szórakozásra, tanulásra vagy inspirálódásra, amikor más műfajt nem tudnánk „fogyasztani”. 

A felmérések szerint legtöbben utazás, vezetés, házimunka, várakozás, sportolás vagy az esti lefekvés előtti időszakban hallgatnak podcast adásokat. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy mindezt ingyen tehetik meg az érdeklődők.

Az Y Generáció Podcast

Az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél hónapok óta dolgozunk a saját podcast csatornánk elindításán. Végre sikerült: első adásunk már elérhető Spotify-on és YouTube-on. Évekkel ezelőtt, amikor megalapítottuk az Y Generáció Iskolaszövetkezetet, célként tűztük ki, hogy kiváló kapcsolatot alakítunk ki és tartunk fenn a munkaadók és a diákok között. Ennek érdekében hirdetünk, toborzunk, kiválasztunk, és igyekszünk mind a partnerek, mind a diákok felé értékes, hasznos tartalmat közvetíteni, hogy mindig a lehető legjobb, minőségi pályakezdő munkaerőt tudjuk biztosítani.

Pontosan emiatt az Y Generáció Iskolaszövetkezet podcast adásaiban olyan témákat járunk majd körbe, amelyek foglalkoztatnak Titeket, a munkavállalókat, ugyanakkor törekszünk arra, hogy ez a tartalom partnereinknek is hasznos legyen. A teljesség igénye nélkül: szó lesz a későbbiekben üzletről, karrierről, önéletrajz készítésről, történetekről a munka világából, ugyanakkor közéleti témákat is érintünk.

Y Generáció podcast csatorna a Spotify-n

Legelső, bemutatkozó podcast adásunkban szót ejtünk az Y Generáció Iskolaszövetkezetről, a csapatról, célokról, működésről. Elmeséljük a terveinket és a jövőbeli céljainkat. Ne feledd, ez egy 100%-ig mobil műfaj, vagyis amikor nem tudsz a képernyő előtt ülni, minket akkor is hallgathatsz!

Diákmunkát tervezel a nyárra? Kattints, és nézz szét aktuális diákmunka-ajánlataink között!

Development, Egyéb, News