partikaja nyárra

Indulhat a nyár? 3+1 partikaja szabadtéri bulikba

Végre itt a június, a nyárral együtt pedig beköszöntött a balatoni strandolások, kirándulások és természetesen a nagy kerti partik ideje. Ha a csipsznél és a ropinál valami menőbbel is készülnél a vendégeidnek, hoztunk neked néhány partikaja ötletet, amit nem lesz nagy ördöngösség összedobnod. Tarts velünk!

1. Paradicsomos-sajtos muffin

A muffinnal kevés partikaja tud versenyezni, mostani receptünkbe azonban vittünk egy kis csavart: édes alapanyagok helyett sós, olaszos ízekkel dolgoztunk.

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 káváskanál bazsalikom
  • 0,5 kávéskanál oregánó
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • csipetnyi só           

Elkészítés:

Alaposan keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a bazsalikomot, az oregánót, a vajat, a tejet és a tojást. Dolgozz kézi robotgéppel, hogy csomómentes legyen! Ha simává keverted a tésztát, add hozzá a reszelt sajtot, és a kis darabokra vágott aszalt paradicsomot is. Kanalazd kiolajozott muffin formákba a tésztát, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre.

Recept forrása itt: https://bit.ly/372JSWD

2. Corn dog, a klasszik amerikai partikaja

Ki ne szeretné a virslit? Bundába „öltöztetve”, néhány mártogatóssal a kerti vendégségek egyik legcsábítóbb főszereplője lehet. 😉

Hozzávalók:

  • 14 db minivirsli
  • 1/2 csésze kukoricaliszt
  • 1 csészes fehér liszt
  • 1 csipet kristálycukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 125 ml tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Vágd le a virslik végét, majd szúrj mindegyikbe egy-egy hurkapálcikát. Vegyítsd össze a kétféle lisztet a cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habard el a tejjel, majd szórd bele a lisztes keveréket és keverd simára. Serpenyőben hevíts kb. kétujjnyi olajat: márts bele a virsliket a tésztába, majd közepes lángon süsd őket aranybarnára!

Recept forrása itt: https://bit.ly/36V2zeV

corn dog partikaja

3. Málnás morzsasüti

A morzsasütiért, vagy más néven crumble-ért nem hiába rajonganak annyian világszerte: végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis igazán villantós partikaja. Sokféle gyümölccsel kipróbálhatod, mi most a málnát választottuk.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 7 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek zabpehely
  • 50 dkg málna

Elkészítés:

Alaposan mosd meg és csepegtesd le a málnát. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a zabpelyhet keverd össze. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és az ujjbegyeddel morzsold össze. Fontos, hogy ne várd meg, amíg teljesen összeáll a tészta, hanem hagyd egy kicsit morzsalékosra. Kenj ki egy tepsit vagy sütőformát vajjal, egyenletesen rakd ki az alját a málnával, szórd meg cukorral, majd mehet rá a morzsás tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára.

Recept forrása itt: https://bit.ly/2zWWD95

málnás morzsasüti partikaja

3+1. Epres mini tortácska

Ne tévesszen meg a torta szó, egy igazán egyszerű és krémes desszert receptjével koronázzuk meg partikaja-sorozatunkat. Lássuk, mi kell bele!

Hozzávalók:

  • bolti piskótatekercs
  • eperlekvár a töltéshez
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag Zselatin fix
  • 25 dkg eper

Elkészítés:

Vágj az eperből kb. 30 szeletet – ez lesz a tortácskák díszítése, a maradékot kockázd fel. Verd fel a tejszínhabot a porcukorral, add hozzá a Zselatin fixet, majd keverd bele az eperkockákat. Mi némileg egyszerűsítettük az életünket, hogy bolti piskótatekercset választottunk, de természetesen sajátot is süthetsz. A kész piskótatekercset szeleteld fel, és kend meg őket eperlekvárral. Mindegyikre helyezz egy adag krémet és díszítsd eperszeletekkel.

Recept forrása itt: https://bit.ly/2ZZiM1c

epres torta partikaja

Ha séf és cukrász most még nem is lehetsz, biztosan te is megtalálod nálunk álmaid diákmunkáját. Nézz szét aktuális ajánlataink között!

Egyéb