diákszövetkezet regisztráció

Hogy működik egy diákszövetkezet?

A munka világába való belépés elsőre ijesztőnek tűnhet, főleg, ha nem tudja az ember, kihez fordulhat segítségért. A diákszövetkezetek azért jöttek létre, hogy keretet biztosítsanak a diákok legális és biztonságos munkavállalásához. Fontos, hogy mi nemcsak tanulóként tekintünk rád, hanem ügyfélként is: abban segítünk, hogy megtaláld a hozzád leginkább passzoló munkát. Ismerd meg működésünket!

Miben segít neked egy diákszövetkezet?

Az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél 16. életévét betöltött nappali tagozatos diákokat (ez vonatkozik a Magyarországon tanuló külföldi diákokra is), és iskolai szünetekben 15. életévét betöltött nappali tagozatos diákokat tudunk foglalkoztatni – írásos szülői engedéllyel. Azért jársz jól, ha diákszövetkezetnél dolgozol, mert nem kell végigjárnod a kiszemelt munkahelyet, hanem egy helyen számos munkalehetőség közül válogathatsz. A diákszövetkezet garantálja a biztonságos körülményeket: a béredet biztosan megkapod és a foglalkoztatásod minden törvényi előírásnak megfelel. Érvényes biztosításod lesz, valamint az adóbevallásod elkészítéséhez szükséges igazolásokat is átveheted tőlünk. Nem véletlen, hogy a diákszövetkezeten keresztül történő munkavégzés a legnépszerűbb a fiatalok körében, hiszen ez a forma biztosítja a legmagasabb nettó bért.

diákszövetkezet működése

Mi a helyzet a munkaadókkal?

Diákszövetkezetként az a feladatunk, hogy összehozzuk a munkavállalókat – azaz téged -, a munkaadókkal. Szeretnénk diákjainkat megfelelő szakmai fejlődéshez, a munkaadókat pedig minőségi pályakezdő munkaerőhöz juttatni. A mi megbízóink a versenyszférában tevékenykedő vállalkozások, önkormányzatok, de még állami szervek is lehetnek, így a munkakínálatban rengeteg munkatípus előfordul. Ezek közös jellemzője, hogy vagy nem szükséges hozzá képzettség, vagy ahol képzettség szükséges, ott nem követelik meg a végzettséget igazoló diplomát, tulajdonképpen egyfajta speciális gyakornoki munkakört alakítanak ki.

Milyen munkákat találhatsz az Y Generációnál?

A munkakörök a teljes munkaerő-piaci kínálatot lefedik: találhatsz nálunk könnyű fizikai betanított munkákat, egyszerűbb munkaköröket a kereskedelemben, vendéglátásban és szolgáltatási szektorban, irodai munkákat, call centeres munkákat, de egyre jelentősebb számban vannak jelen valós szakmai gyakorlatot jelentő gyakornoki státuszok is. A szakmai karrier programok segítségedre lehetnek abban is, hogy még tanulás mellett szerezz olyan tapasztalatokat a munkaerő-piacon, amelyek később, a diploma megszerzését követő elhelyezkedés során előnyt jelenthetnek számodra. A hirdetésekben pontosan feltüntetjük, hogy milyen feladatokat kell elvégezned, milyen feltételek mellett vállalható el és milyen fizetéssel jár a diákmunka. Kínálatunkban szerepel diákmunka Budapest területére és az ország más városaiba szóló munkavégzéssel is.

diákszövetkezet jelentkezés

Hogyan lehetsz az Y Generáció Iskolaszövetkezet tagja?

Első lépésként regisztrálnod kell nálunk itt a honlapunkon. A munkába álláshoz szükséges papírok aláírásához azonban mindenképpen be kell fáradnod az irodánkba, ami a Budapest XIII. kerület, Radnóti Miklós utca 2. szám alatt található. Fontos, hogy mi csak diákokat tudunk foglalkoztatni, tehát érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal, vagy iskolalátogatási igazolással kell rendelkezned. Ezen kívül legyen nálad a személyi igazolványod, a lakcímkártyád, az adókártyád, és a TAJ kártyád. Ne feledd, ahhoz, hogy hozzájuthass a fizetéshez, szükséged lesz egy névre szóló bankszámlára is. Regisztrációkor továbbá ki kell váltanod szövetkezetünk részjegyét, amelynek költsége 1000 forint. Ezt pedig a kilépéskor visszakapod.

Hogyan jelentkezhetsz diákmunkára?

Mielőtt bárhová is beadnád a jelentkezésed, fontos, hogy készítsd el a friss és minden tanulmányodat és/vagy munkatapasztalatodat magában foglaló önéletrajzodat. Mivel a jelentkezés minden esetben online kezdődik, így az önéletrajzodat a kiszemelt munkahely is meg fogja kapni. Az előszűrés során megnézzük, hogy rendelkezel-e a munkához szükséges készségekkel és attitűddel. A diákszövetkezet oldalán feladott hirdetésben szerepel, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenned a diákmunka elkezdéséhez, valamint ahol lehet, feltüntettük azokat az előnyöket, amelyeket a munkaadó figyelembe vesz az alkalmazásodkor. Ezt követően, a pozíciótól függően behívunk egy személyes beszélgetésre, majd továbbítjuk önéletrajzod a munkáltatónak. Amennyiben sikeres volt a jelentkezésed, koordinátoraink azonnal értesítenek téged a további teendőkről.

diákszövetkezet munkavállalás

Ha bármilyen kérdésed lenne, keress minket bizalommal! Személyesen és telefonon munkanapokon 10 és 18 óra között érhetsz el minket. További kapcsolatfelvételi lehetőségekért kattints ide.

Kedvet kaptál? Kattints és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

News