Diákmunkaerő az SZJA-mentesség korában

A diákmunkaerő a jövő – mutatjuk, miért

Számos iparág jelentős kihívással néz szembe a begyűrűző gazdasági válság következtében. Ettől függetlenül a diákmunkaerő munkakedve nem csökkent. Az elemzések alapján többek között az infláció, a 25 év alattiak SZJA-mentessége, illetve a tandíjfizetés és a megélhetés miatt a diákok továbbra is szívesen vállalnak munkát. Foglalkoztatásuk nagy számú, biztos és olcsó munkaerőt jelent. Most levezetjük, miért érdemes őket a gazdasági recesszió idején is foglalkoztatni.

A diákmunkaerő berobbanása – ez történt eddig

A diákok munkavállalási hajlandósága az adómentesség és a gazdasági recesszió előtt  is magas volt. Azonban az említett okok miatt az idei évben kiemelkedő számú diákmunkaerő áll rendelkezésre a szövetkezeteknél. A tanulók főképp a nyári hónapok előtt és a szünidő kezdetén jelentkeznek a hirdetésekre. Azonban ideális munkakörülmények között a tanév megkezdése után is lojális, hosszú távú munkaerőként funkcionálnak.

Az SZJA-mentesség ereje


Ennek oka pedig az, hogy a diákmunkaerő számára továbbra is a bérezés a legfontosabb szempont a diákmunka választásánál. A 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentesen dolgozhatnak diákmunkásként (tehát a bruttó bért nettóként kapják meg), mivel fizetésükből csak ez az adófajta került levonásra. Éppen ezért a cégekkel kötött közvetlen kapcsolat helyett előszeretettel keresik fel az Y Generációt is. Az utóbbi években körülbelül 50 ezer diákkal kerültünk kapcsolatba, idén pedig várhatóan országszerte hasonló számú tanuló regisztrál iskolaszövetkezetünkhöz. Így a diákok számára az ideális órabért kínálva (a felmérések alapján ez 1500-1600 Ft környékén van) garantálhatja cégének a nagy számú, stabil, rugalmas munkaerőt.

A hosszú távú együttműködés + diákmunkaerő = biztos háttér

A diákok a kedvező adózás és a biztos háttér miatt egyre nagyobb számban tömörülnek a diákmunka szövetkezetek kötelékébe. Mivel pozícióváltás esetén is állandó és kedves koordinátorokat, sematikus és gyors adminisztrációs folyamatot biztosítunk a diákoknak, a kiszámíthatóság és kölcsönös bizalom kiépül a szövetkezet és a diákmunkaerő között. A korrekt, adóterhekkel kevésbé sújtott bérezés és az ismerős, otthonos légkör feltehetőleg a lassan begyűrűző válságos időszakban is a szövetkezeteknél tarthatja a diákokat, akiknek továbbra is szüksége lesz stabil munkaviszonyra. 


A diákmunkaerő közvetítés során nem csak a munkavállalók, de a partnereink számára is gyors, átlátható, folyamatot biztosítunk, mely során számtalan adminisztrációs terhet leveszünk vállukról.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a diákmunkaerő-kölcsönzés, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Egyéb