Diákmunka a két ünnep között – ezért dolgozz!

Senki nem akar a jól megérdemelt szünetében dolgozni, ezért a munkaadók rengeteg eszközt bevetnek, hogy mégis becsábítsanak a bejgli mellől a melóhelyre. Ezek közül emeltünk ki 5 érvet, hogy a két ünnep között is dolgozz. Röviden: kevesebb munka, nagyobb fizetés. De ezzel még nincs vége, olvasd el a cikkünket, és tudd meg milyen extra előnyök várnak.

Kiemelt bérek és pótlékok a két ünnep között

Mivel sok helyen az állandó dolgozók kiveszik a szabadságukat családi programjaik miatt, ezért mindig nagy szükség van rövidtávú kisegítésre a holt időszakban. Emiatt erre a röpke időre gyakran még meg is emelik a béreket.

Akár a nyaraláshoz keresel plusz pénzt, akár az egyetemre és a tankönyvekre szeretnél költeni, vagy valami drága dologgal szeretnéd még meglepni magad, a két ünnep közötti munka a legjobb megoldás.

Arról nem is beszélve, hogy ha éjszakai melót vállalsz, akkor 17 óra után extra 30% üti a markod.  És mi jobb a magas béreknél? Ha nem is kell érte megszakadnod.

Uborkaszezon a téli szezonban

Mivel mindenki a családjával nézi a “Reszkessetek betörők” 25. ismétlését, vagy éppen a sokadik töltött káposztáját eszi, ezért a legtöbb nyitott pozícióban alig van effektív munka. Bár nem ígérhetjük, hogy egész nap pihi lesz, de biztosan kevesebb feladatod lesz, mintha a karácsony előtti rush-ban kellene feltalálnod magad. Ami még érdekes lehet ebben az időszakban, azok a támogató feladatok. Ilyenkor a megszokott munkakörök kiegészülnek, olyan tanulságos munkákkal, amikre általában nincs lehetőséged. Lehet, hogy egy egész nap talpalós meló helyett, egész nap az irodában papírmunkázhatsz, vagy egy-egy rejtett zugot is megnézhetsz kisebb takarítási feladatok közben. Az pedig ráadás, hogy nem maradsz le semmiről.

Két ünnep között diákmeló - extra bónuszokkal járhat!

Van időd

Tapasztalataink szerint diákjaink azért is szeretnek a karácsonyi időszak után dolgozni, mert ilyenkor már nincsenek zh-k, de még nincsenek vizsgák.
 Emiatt még arra is érdemes figyelni, hogy még időben jelentkezz a nyitott pozíciókra, nehogy lemaradj a két ünnep közötti lehetőségekről. Így a kihasználatlan idejüket nagyon lazán elcserélik a szuper órabérekre. Ha már fizetés, akkor ne feledkezz meg arról, milyen jól fog jönni a megkeresett összeg.

+1 Évkezdő bónusz két ünnep között?

Akárhonnan nézzük, egy szilveszteri buli sokba kerül. Ráadásul a karácsonyi költekezést is valahogy vissza kell pótolni a bankszámládra. Szóval csak képzeld el a pillanatot, amikor január 15-én megérkezik a két ünnep között megkeresett fizetéskiegészítésed és akár 30-40-50 ezer forinttal több.

Az iskolai szünet csábítóan hangozhat minden diák számára, hogy csak pihenjenek és regenerálódjanak. Ha azonban a szünidő alatt egy megfelelő ideiglenes, alkalmi vagy részmunkaidős munkába fekteted az időd egy részét, az számos előnnyel jár a jövőd szempontjából.

Például a kutatások is azt mutatják, hogy azok a diákok, akik tanulmányaik során heti körülbelül 33 órát dolgoztak, előnyre tesznek szert azokkal szemben, akik nem. Az pedig szinte nem is számított, hogy a diákok milyen típusú munkakörben dolgoztak. A megkérdezettek jobb soft skilleket szereztek. Emellett ezek fiatalok megtanultak állást keresni és hatékonyabban networkingeltek. Ezek a készségek pedig egyszerűen jobb karrierlehetőségekhez vezettek.

Olyan munkát keresel, amely segít lekötni az idődet a közelgő decemberi ünnepek alatt?

Máris szeretnél körülnézni, milyen pozíciókra tudsz még jelentkezni? Nézd meg aktuális nyitott pozícióinkat vagy keress gyakorlati helyet a szakmai karrier programunk kínálatában!

Egyéb