Aktív pihenés a sikeres diákmelóért

Ha igazán sokat szeretnél profitálni a diákmelódból (emberileg és anyagilag egyaránt), akkor arra is érdemes figyelned, hogy mivel töltöd az időd a munka után. Lustálkodni és chillezni nagyon szuper (és sokszor szükséges is), de aktív pihenéssel is feltöltődhetsz és gyűjthetsz motivációt a hétköznapokban. Most mutatunk néhány tippet, amikkel aktívan töltheted a szabadidőd, és úgy profitálhatsz belőlük, hogy a főnököd is észre fogja venni a változást!

Az aktív pihenés hagyományos felfogása a mozgásra fókuszál.

Mit jelent az aktív pihenés?

Az aktív pihenés leírása nagyon egyszerű: egy olyan kikapcsolódási forma, ami az agyat és a testet is felfrissíti. Tehát nem tartozik ide a passzív pihenés (például a napozás, szundikálás), sokkal inkább a hobbikkal összeköthető tevékenységeket sorolhatjuk ebbe a kategóriába.

A hagyományos felfogás szerint az aktív pihenés közben a tested mindenképpen mozgásba kell hoznod. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy a munkanapok után tudatosan leülni tanulni, olvasni szintén aktív kikapcsolódás!

Ha még nem tudod, hogy milyen is az aktív pihenés, ne aggódj! A diákmunkáddal kapcsolatos kísérletezés szuper lehetőség a felfedezésére!

Olvass a jobb munkaviszonyért!

Ha az állásodhoz szükséges az angol nyelvtudás, te pedig szeretnéd fejleszteni magad, olvass angol nyelvű könyveket! Az olvasás a kikapcsolódás egyik legjobb formája, ha pedig egybekötöd a nyelvtanulással, akkor ez lesz az aktív pihenés egyik legjobb módja! Mivel a suli befejezésével a főállású munkaviszonyban már magasabb angoltudást is elvárhatnak,  érdemes a diákéveid alatt ráfeküdnöd a témára. Ha az aktív pihenést nem szeretnéd kemény tanulássá alakítani, akkor keress a könyvtárban kezdő szintű angol kisregényeket – ezek fejlesztenek, de közben a nap végi  lazítást is támogatják!

Aktív pihenésnek számít az olvasás is,

Sportolj – ne csak a munka miatt!

Ha a sportról beszélünk, sokaknak nem az aktív pihenés, sokkal inkább egy izzadós-szenvedős, félórás  torna ugrik be. Pedig a könnyű fizikai munkáinknál, sőt, bolti kisegítő és vendéglátós pozícióinknál is előny, ha jó kondiban vagy! Próbálj munka után beiktatni egy hosszabb, könnyed sétát vagy keress egy Youtube-videót, amire szívesen mozognál! Hétről hétre észre fogod venni, hogy egyre jobban bírod szusszal a melós műszakokat is – ez ám a kifizetődő kikapcsolódás!

Aktív pihenés a Youtube-bal? Lehetséges!

Kíváncsi vagy, hogyan lehetsz jobb a szakmában? Szeretnéd tudni, hogyan működik az ipar, amiben diákmelózol? Nézz Youtube-videókat! Nagyon sok tanító célzatú tartalmat láthatsz a videómegosztón, amik hozzájárulnak a kifizetődő aktív pihenéshez. Keress olyan szakmabeli vloggereket, akik megosztják a tapasztalataikat a munkaviszonyukról és szakmájukról. A videónézés közben kikapcsolhatnak a napközben megfáradt idegeid, ezzel együtt pedig hasznos infókat gyűjtesz a diákmelódról. Másnap ezeket nyugodtan átbeszélheted a főnököddel és felteheted neki a további kérdéseidet a hallottakról. Hidd el, értékelni fogja azt, hogy nem csak egy letudnivaló pontként tekintesz a diákmelóra. Ehelyett szeretnél fejlődni, minél több tapasztalatot gyűjteni, így aktív pihenés gyanánt is foglalkozol néha vele.

A Youtube-ozás is lehet hasznos aktív pihenés.

Ha besokalltál, kapcsolj ki!

Szerintünk nagyon fontos, hogy aktív pihenés közben is próbálj fesztelenül, de hasznosan időt tölteni. Ettől függetlenül vannak időszakok, amikor jobb kiszakadni a nyüzsgésből. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy tölts némi időt a barátaiddal, esetleg kirándulj egyet. Miután pedig újratöltődtek az “elemeid” el tudod kezdeni tervezni, hogy miképp profitálj a legtöbbet a diákmelós éveidből!

Még keresed a megfelelő diákmelót? Regisztrálj és válogass az ajánlataink közül!

Egyéb