nyári szabadidős tevékenységek

5 rendhagyó hobbi nyári semmittevés idejére

Ha a nyár folyamán eljön az a pillanat, amikor úgy érzed, már minden sorozatot megnéztél, minden diákmunkát elvégeztél, és egy évre előre feltöltötted az energiakészleteidet, ideje valami igazán hasznos időtöltés után nézni. Egy a személyiségedhez illő hobbi tökéletes unaloműző tevékenység lehet és könnyen olyan elfoglaltságra lelhetsz benne, amellyel a későbbi karriered során is szívesen foglalkozol. Tarts iskolaszövetkezetünkkel!

1. Top kreatív hobbi: sajátítsd el a szépírás művészetét!

Digitalizált világunkban még jobban megbecsülik és csodálják, ha valaki elegánsan, különlegesen kerekíti a betűket írás közben. A kalligráfia az egyik legősibb művészeti formák közé tartozik, úgy is mondhatjuk, hogy egy olyan hobbi, ami már az ókori Rómában és a japán művészetben is megjelent. Nem kell hozzá más csak egy speciális pontvégű vagy vágott hegyű toll és tollszár vagy ecset, tinta és papír – és persze némi türelem és kitartás. Az aprólékos figyelemmel húzott vonalak elkészítése segít lelassulni és befelé figyelni. Miközben fejleszted a koncentrációkészségedet, csodaszép meghívókat, ajándékkártyákat, emléklapokat és idézeteket készíthetsz.

szépírás

2. Válassz egy új sportot, ismerd meg a kangoo-t!

Nem jött össze a bikinibody, így a karantén nyomainak eltüntetésére gyors és látványos megoldást keresel? A szökdécselős kangoo hajlított lemezzel ellátott speciális cipőben végzett aerobik. Nem kell tőle megijedni, mert a látszat ellenére egyáltalán nem veszélyes. A kangoo cipőben hatalmasakat tudsz ugrani, de a speciális kialakítása megóvja a lábadat, és nem árt az ízületeknek. Egy 50 perces edzéssel már rendkívül intenzív zsírégetést lehet elérni, és akár több kilótól is megszabadulhatsz. Azt pedig talán már nem is kell mondanunk, hogy a zenére történő ugrálás nagyon szórakoztató és kikapcsolja az embert – így remélhetőleg gyakrabban és szívesebben mész majd el mozogni.

hobbi sport: kangoo

3. Próbáld ki a scrapbookingot!

A számítógépek, okostelefonok és a közösségi média korában lehet, hogy csak egyszer-kétszer pillantasz rá az utazások alatt készült fotókra, majd elfelejted őket. A scrapbooking technika tehetőséget ad arra, hogy kézzel fogható formában elevenítsd meg az emlékeidet. Egy kis kézügyességgel, türelemmel és kreativitással rengeteg csodaszép dolgot tudsz készíteni: legyen szó akár üdvözlőkártyákról, képkeretekről, naplókról vagy fotóalbumokról. Felhasználhatsz régi képeket, utazás alatt szerzett belépőjegyeket, karszalagokat, terméseket, faleveleket – tulajdonképpen bármit, amivel az alkotásodat egyedivé tennéd.

kreatív hobbi: scrapbooking

4. A leghasznosabb nyári hobbi: tanulj nyelvet!

Egy új idegen nyelv elsajátításánál aligha találunk jövedelmezőbb időtöltést: egy olyan feladatot ad az agynak, ami annak összes területét megdolgoztatja, és hihetetlen mértékben fejleszti a memóriát. Mielőtt azonban emellett a hobbi mellett tennéd le a voksodat, tisztáznod kell magadban a motivációkat. Egyedül, önerőből csak akkor leszel képes megtanulni egy új nyelvet, ha te magad akarod és nem a környezeted nyomására kezdesz bele. Meg kell találnod azt a rendszert, ami a számodra a leghatékonyabb: ha minket kérdezel, akkor haladj inkább napról napra, kisebb lépésekben. Ismételj sokat, hiszen minél többet foglalkozol az új nyelvvel, annál gyorsabban „megragad”.

a nyelvtanulás hobbi

5. Segítenél? Légy te is önkéntes!

Az önkéntesség, mint hobbi a kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg – a tiédet is beleértve. Bizonyára te is sétáltál már el olyan családok mellett, akik az utcán éltek, vagy szomorított el egy szeméttől rikító park látványa. Ha pénzzel nem is tudsz részt venni a helyi, országos vagy akár globális méretű problémák megoldásában, egy valamit biztosan fel tudsz ajánlani segítség gyanánt: a szabadidődet. Válassz olyan területet, ami igazán érdekel: segíthetsz gyerekeknek nyári korrepetálással, elmehetsz gyermektáborokba animátornak, részt vehetsz a helyi ételosztásban, megsétáltathatod a menhelyi kutyákat vagy például egy környezetvédő egyesülethez csatlakozva megtisztíthatsz egy erdőt. Az önkéntes munkából annyit veszel ki, amennyit beleteszel: élmények és pozitív érzések formájában.

Pro tipp: mivel a legtöbb középiskolás számára kötelező 50 óra közösségi munka teljesítése az érettségi megszerzéséhez, keress olyan önkéntes munkát, amit az iskolád is el tud majd neked számolni.

önkéntesség mint hobbi

Még mindig maradt egy kis szabadidőd és dolgoznál? Kattints és nézz szét aktuális diákmunka ajánlataink között!

Egyéb