álláskeresés z generációsként

Z Generációs vagy? Így találd meg a hozzád illő melót!

A Z generáció tagjaként szinte biztos, hogy hatalmas lendülettel készülsz a munkaerőpiac kihívásaira. Sok helyen szívesen várják a pályakezdőket , azonban nem mindegy, hogy milyen munkahelyet választasz magadnak. Most összeszedtünk néhány tippet, amik segíthetnek Neked a megfelelő pozíciók kiválasztásában.

Pályakezdőként a digitális világban

Az IT-szakma napjaink egyik legfelkapottabbja a munkaerőpiacon. Z generációsként ebből számtalan előnyt kovácsolhatsz: mivel az internet világában nőttél fel, könnyen alkalmazkodsz a technológiai változásokhoz és egyszerűen megtanulod használatukat is. 

Mi több, Z generációsként töviről-hegyire ismered a közösségi média felületeket, ami a marketing világában is kedvezhet számodra. Tehát ha úgy érzed, hogy a technológia és a social media világa neked való, nem véletlen: a Z generáció tagjaként az innovációk és a digitális világ iránti kíváncsiság az egyik legfőbb tulajdonságod! 

a z generacio kepviseloi sikeresek a munkaeropiacon

Rugalmasság, szabadság: e kettő kell neked!

Ha zavarba ejtenek az előre meghatározott szünetek és a kötött munkaidő, nem a Te hibád. Generációs sajátosságod a szabadságvágy, és a saját igényeid előtérbe helyezése. 

Érdemes tehát diákmunka szövetkezetek repertoárjából válogatnod, hisz olyan állásokat hirdetünk, melyek iskola mellett is könnyen végezhetőek. Csak hétvégén érsz rá? Az sem akadály, hisz a kereskedelem és a vendéglátóipar ezeken a napokon lendül fel igazán – így pályakezdő egyetemistaként sem kell választanod a tanulás és a meló között. Emellett az említett munkahelyek a reggeli óráktól akár késő estig nyitva vannak, így éjszakai bagolyként is keresőképessé válhatsz!

A Z generáció, mint csapatépítő erő

A cím nem túloz: a Z generáció erősítette fel azt a nézetet, miszerint a munkahelynek nem csak az őrült munkatempóról kell szólnia. Pályakezdőként fontos számodra az, hogy fejlődhess, ehhez pedig minden segítséget megadjanak. Ha szakirányú tanulmányokat folytatsz, a gyakornoki munkák lehetnek számodra a legtesthezállóbbak. Ezeknél a pozícióknál nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai előrelépésedre, amihez minden segítséget igyekeznek megadni.

Emellett egyre több cég szervez csapatépítőket, integrációs alkalmakat annak érdekében, hogy a pályakezdő kolléga beilleszkedjen a csapatba. Érdemes olyan álláshirdetéseket böngészned, ahol kiemelik a csapatmunka fontosságát, és azt, mennyire fontos a vállalatnak a szuper csapat kiépítése. 

Végezd el a kutatómunkát!

Habár hatalmas a kereslet a Z generációs munkaerő iránt, fontos, hogy Te is beleadj apait-anyait. Sok szempontból nem elég, hogy érdeklődsz a digitális világ iránt: pályakezdőként egyes programok és felületek ismeretét is megkövetelhetik. Emellett hiába kerülsz be egy jó munkahelyre, ha nem fektetsz energiát a feladataid elvégzésébe. A Z generáció képviselőjének lenni hatalmas előny, ha pedig kellően szorgalmas vagy, határ a csillagos ég!

Ismerd meg a Z generáció erősségeit!

Pályakezdőként nem egyszerű megtalálni számításaidat a munkaerőpiacon – diákmunka szövetkezetként igyekszünk segíteni az eligazodásban. Böngéssz álláshirdetéseink között, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Egyéb