3+1 biztos tipp a nyári diákmunka és a szórakozás egyensúlyáért

Már nyakunkon a nyári szündiő, ezzel együtt pedig az iskolai félév is a végéhez közeledik. Számtalan diák – valószínűleg Te is ezért vagy itt – elgondolkodott már azon, hogy mivel  töltse a nyári szünetet. A nyári diákmunka szuper lehetőség arra, hogy az iskola terheitől megszabadulva gyűjthess a bulikra és a vadiúj nyári ruhatárra. Mindemellett a rugalmas nyári diákmunkák abban is segítenek, hogy a következő félév kezdetéig megtakaríthass némi zsebpénzt a céjaid megvalósítására. 

Azonban a nyári időmenedzsment problémásabb lehet, mint gondolnád – most összeszedtünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy a szórakozás ne menjen a nyári diákmunka rovására – és fordítva sem!

Reális időmenedzsment a sikeres nyári diákmunka kulcsa

Mivel rengeteg időd szabadult fel a suli végeztével, szinte biztos, hogy szeretnél sokat dolgozni és még többet keresni a szünidő alatt. Viszont a nyári diákmunka nagyon csalóka tud lenni: még ki sem pihented a nyári munkát, de bevállalod az összes műszakot és plusz melót a munkahelyeden. Ez hosszú távon nem lesz fenntartható: suli nélkül is megterhelő lesz a munka, a félév után pedig szükséged lehet egy kis pihenésre. 

A megfelelő időmenedzsment a sikeres nyári diákmunka titka! Maradj reális és oszd be a heteidet: mennyi időt szeretnél a bulikon kívül kikapcsolódásra szánni? Mivel a nagy partykat is ki kell pihenni, így ezeket külön efoglaltságként kalkuláld az idődbe! 

Mindemellett gondolj a munkáltatóra is, mikor a nyári diákmunka tervezésébe kezdesz! A nyár legnagyobb buliját követő egy-két napra ne vállalj műszakot, hisz a fáradtság miatt kevésbé leszel hatékony, ami a vezetődnek sem kifizetődő. Persze a tökéletes időmenedzsment nem mindig megvalósítható: ha közbejön egy hirtelen program, és több, mint két nappal a műszakod előtt jelzed ezt, akkor azon leszünk, hogy találjunk megoldást a pótlásodra. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a bulik és a pihenés mellett felelősségteljesen végezd a munkád! 

A nyári diákmunka és a szórakozás egyensúlyának fenntartása nem egyszerú

Lassan a testtel – erre figyelj az időmenedzsment mellett!

Ha az időmenedzsment alapelveit már kened-vágod, gondolj az anyagiak kordában tartására is! A nyár talán a legkevésbé pénztárcabarát időszak mind közül, mivel kiülős iszogatások, hétvégi strandolások, fesztiválok követik egymást. Néhány pillanat, és a meló gyümölcsének már csak hűlt helye marad… Koncentrálj a spórolásra is! Fontos, hogy kiélvezd a nyári szünidőt, azonban a pénztárcád is kímélned kell! Próbáld a maratoni műszakok helyett az egyensúlyt választani – ha nyaralásra készülsz, igyekezz magadnak főzni elviteles kaja helyett, a nap végi iszogatásokon rendelj olcsóbb italokat, és hasznosíts a nyári ruhatárad eddigi darabjait. 

A nyári diákmunka szuper dolog – ne égj ki benne idő előtt!

A tökéletes nyári diákmunka nyomában. Így válassz!

A tökéletes nyári diákmunka nem mindig az, amit a sulis időszakban is szívesen végeztél volna. Lehet, hogy a téli hónapokban jól esett a meleg irodában végzett, adminisztratív meló, de a szünidőben egy pörgős pozíció lenne az ideális választás. Sőt, ha szemfüles vagy, a nyári diákmunka helyszínén nyaralhatsz is. Nézz körül ajánlataink között – akár a Balaton környékén végezhető melókra is lecsaphatsz! 

Nyári diákmunka hosszú távon – hova tovább?

Nem csak azért éri meg komolyan venni a nyári diákmunkát, mert a fizuval végigtolhatod a legmenőbb nyári fesztiválokat. Ha megbízhatóan és szorgalmasan dolgozol, partnereink hosszú távon is szívesen dolgoznak majd veled! 

Mivel a nyári diákmunka során már bizonyítottad rátermettséged, a suli mellett is segítségedre lesznek a rugalmas beosztásod kialakításában.

A szuper nyári diákmunka titka a jó időmenedzsment.

A legjobb nyári diákmunkák folyamatosan frissülnek honlapunkon. Nézz körül, regisztrálj, és kezdj el gyűjteni a fesztiválszezonra!

Kellemes nyári szünetet mindenkinek!

Egyéb