Tavaszi programok - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Pénztárcabarát programok márciusra

Az elmúlt, szürke és unalmas hónapok után a tavasz végre megállíthatatlanul itt tombol az ajtóban. Ez jó hír mindenkinek, aki imád szabadtéri programokat szervezni, hiszen ilyenkor legtöbben boldogan szabadulunk ki a szoba melegéből a szabad levegőre. Ha szívesen töltenéd az idődet a városi forgatag vagy a természet ölelésében izgalmas tavaszi programokkal, de a pénztárcád ebben nem mindig ért veled egyet, itt van néhány tipp erre a hónapra iskolaszövetekezetünk ajánlásával!

Látogass el a Budai Arborétumba!

A Gellért-hegy déli lábánál, a Villányi úton találhatjuk a volt kertészeti egyetem budai campusát, melynek épületegyüttesét az ország egyik leggazdagabb, de sokak által nem ismert arborétuma veszi körül. 1975-ben természetvédelmi területté nyilvánították az arborétumot, ahol számos díszfát, cserjét, virágokat és egyéb dísznövényeket találhatunk, a Felső Kertben pedig gyógynövény-kert és sziklakert is van. Az arborétum nyáron reggel nyolctól este hatig ingyenesen látogatható, így igazán pénztárcabarát szabadtéri program!

Budai Arborétum - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Sportolj a szabadban!

Nincs alkalmasabb idő erre, mint a kellemes tavaszi esték, amikor a nap még nem süt olyan forrón, de a hűvös téli alkonyok is már messze járnak. Vedd fel a futócipődet, vagy a jógaszőnyegedet, és vedd be magad a legközelebbi parkba! Minden nap fél óra szabad levegőn végzett mozgás, és a munkában és a suliban is sokkal hatékonyabb leszel. A sporttal könnyen kiürítheted a fejed, rendezheted a gondolataidat, és nem utolsó sorban a kondid is nagy mértékben javulni fog.

Sport a szabadban - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Pattanj két kerékre!

Használd ki a jó időt, és séta vagy tömegközlekedés helyett válaszd a rollert vagy a bringát! Akár előadásra akár munkába igyekszel, mindenképpen jót fog tenni, hiszen a stresszes buszozás helyett útközben is élvezheted a jó időt. Ha nincs bringád, kérj kölcsön valakitől, esetleg használd a közösségi kerékpár-megosztókat, egy rollert pedig Te is könnyedén megengedhetsz magadnak, ha ebben a hónapban kicsit több órát vállalsz a melóban. 😉 +1 érv: ennél környezettudatosabb megoldást keresve sem találhatsz a városi közlekedésre!

Bringázás - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Nézz el egy gardróbvásárra!

Túl kicsi a ruhásszekrényed? Nem inkább a ruhád túl sok? Nincs jobb módja annak, hogy felszabadíts egy kis helyet a gardróbodban, mint egy közösségi ruhavásár! Szedd össze a barátokat, vegyetek közösen egy asztalt és pakoljatok ki mindent, amit már nem hordtok! Ráadásul talán ti sem tértek haza üres kézzel, így ezzel a tavaszi gardróbfrissítést is gazdaságosan letudjátok. 😉

Gardróbfrissítés - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Irány a Normafa – akár libegővel!

Kevés jobb budapesti tavaszi programot tudunk említeni, mint a normafai kirándulással egybekötött libegőzést. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy tegyél egy kört a város legkülönlegesebb közlekedési eszközével! A libegő lenti állomásához a Széll Kálmán térről busszal fél óra alatt juthatsz el, majd a kb. 12 perces „libegés” után egy kellemes, maximum fél órás sétával közelítheted meg a Normafát. Egyébként teljes árú jeggyel 1.000 Ft-ért, 19 év alatt 600 Ft-ért tudsz a libegőn utazni.

A rengeteg izgalmas program mellett még diákmunkára is lenne időd? Az Y Generáció Iskolaszövetkezet segít!

Kattints, és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

News