Pénztárcabarát budapesti bisztrók, menzák, éttermek – Így egyél olcsón egyetemistaként!

Ha pénztárcabarát módon akarod megoldani az étkezést, a főzés a legolcsóbb opció, de mind tudjuk, hogy nem mindig örömteli dolog főzeléken és főtt virslin élni. Ha túlnőttek rajtad a tanulnivalók, vagy ha egész nap jársz-kelsz a városban, akkor néha bőven belefér, hogy vásárolsz magadnak valami finomat! Sőt, gyakran ez a költséghatékonyabb döntés: például, ha tudod, hogy a hétvégére hazamész a családhoz, felesleges pénteken nagy főzésbe verni magad, mert úgyis csak kidobnád az étel nagy részét. Mutatjuk, hogy milyen menzák, éttermek és bisztrók vannak Budapesten, ahol 1.000-1.500 forintból már bőven júl tudsz lakni!

Pénztárcabarát menzák és éttermek a BME környékén 

Nyakleves

Lehet, hogy nehezebben fognak elkészülni a délutáni műszaki rajzok, ha nagyon megüli a gyomrod az aznapi ebéded, így jobban jársz, ha valami könnyű étellel töltöd meg a bendőd. Mit szólnál egy leveshez és egy szendvicshez? 

A Nyaklevesben leveseket és szendvicseket szintén 450 forintért kapsz, ha pedig a kettőt együtt, menüben kéred, mindössze 800 forint az ebéded! Abszolút pénztárcabarát!

Pénztárcabarát bisztrók Budapesten

Stoczek Melódin Menza

Kicsit menzahangulat, de amúgy mégsem: jó hír, hogy nem agyoncukrozott répafőzeléket kell a menza szó hallatán elképzelniük azoknak, akik a Stoczek Melódin Menzát választják. Az étkezde a BME főépületétől néhány perc sétára található, és minden hétköznap kínálnak diákmenüt 1.350 forintért. A menü egy levesből és egy főételből áll – akik minden nap itt esznek, azok változatos, és többnyire egészséges kombinációkra számíthatnak.

Ezek a helyek az ELTE Informatikai Karától sincsenek túl messze, így, ha te pont itt tanulsz, neked is bátran ajánljuk!

Belvárosi egyetemisták, jegyzeteljetek! (ELTE – BTK, ÁJK, PPK, Corvinus)

Az ELTE belvárosi kampuszaiban tanulók, de a Corvinusos diákok is nagyon szerencsések az egyetemi épületek központi elhelyezkedése miatt. Az Astoria, a Ferenciek tere és a Kálvin tér környéke ugyanis számos pénztárcabarát étkezési lehetőséggel várja a hallgatókat! Ezek közül most kettőt emelünk ki. 👇👇

A pizza is lehet pénztárcabarát

Pizza Manufaktúra

Ár-érték arányban a Pizza Manufaktúra egy igazi városi kincs. A Kálvin térről néhány perc séta, és már mehet is a habzsolás! A legegyszerűbb pizzák 1.300 forintba kerülnek, de akik extrémebb ízeket választanak, azok is degeszre ehetik magukat maximum 1.700 forintból.

Hummus bar

A város több belvárosi pontján is megtalálhatóak a Hummus bar éttermei – az eltések és a corvinusosok örömére a Kálvin téren is! Egy falafel pitát nagyjából 1.000 forintért kapsz meg, és lazán el is telíti a pocakod néhány órára, hogy túléld a délutáni óráidat!

Messze a központtól – BGE KKK

A BGE belvárosi karai választhatnak akár a fenti opciók közül, a külkereseknek azonban már vadászniuk kell a jó lehetőségekre.

IKEA

Nagy szerencséjük, hogy az Örs vezér téri IKEA a közelükben van, mert néhány száz forintból nagyon király kajákat ehetnek. A méltán híres ikeás hotdog, a pár száz forintos sütik, és a húsgolyók… Nem lehet velük mellélőni!

Ha pedig már eljöttek idáig, az Árkádban is számos étkezési opciót találhatnak.

4. SOTE

Bár a SOTE-nak is számos kampusza van, most csak a Nagyvárad téri épület hallgatóinak kedvezünk, az Elméleti Tömböt úgysem tudják megkerülni az orvostanhallgatók. 

Házias ízek pénztárcabarát verzióban

Ancsa kifőzde

Ha a rengeteg tanulnivaló mellett ritkán jut idő hazalátogatni, imádni fogod az Ancsa kifőzdét! A hagyományos ételeket kínáló étteremben napi menüt 1.380 forintért vásárolhatsz, és abszolút nosztalgikus ízekkel találkozhatsz. Brassói aprópecsenye, paradicsomos húsgombóc, vagy rakott krumpli? Nem lehet nem szeretni.

Többször akarsz jó helyeken, jókat enni? Segít ebben az Y Generáció! Aktuális diákmunkáinkért nézd meg a weboldalunkat!

*Az árakat 2021 szeptemberében ellenőriztük.

Egyéb