otthoni edzés

Otthoni edzés a beachbodyért

Közeleg a nyár, te pedig még mindig nem tettél semmit az álomalakodért? A mai blogbejegyzésünkben olyan edzéstippeket hoztunk neked, amelyekkel a 4 fal között vagy a kertben, csupán néhány eszközzel (vagy akár anélkül is) formába hozhatod magad. Tarts velünk, ismerd meg diákszövetkezetünk tippjeit!

Edzés hasra – Viszlát pocak!

A planking az egyik leghatásosabb és leggyorsabb edzésforma hasra: ha helyesen végzed, keményen megdolgoztatja a hasizmaidat és néhány héten belül látványos eredményt hoz. A plank tulajdonképpen egy alkartámaszban végrehajtott fekvőtámasz, amelynek megtartása közben tetőtől talpig feszes testhelyzetben kell maradnod. Miközben egyhelyben maradsz, a legmélyebb izmaid is dolgoznak és nemcsak a hasizmodra van jótékony hatással, hanem az egész törzs izomzatát edzi.

Így csináld: vegyél fel a fekvőtámaszhoz hasonló tartást azzal a különbséggel, hogy most nem a kinyújtott karod segítségével, hanem az alkarodon támaszkodsz. A lábaid legyenek kinyújtva és a törzsed legyen egyenes. Ügyelj arra, hogy edzés közben a vállad, a csípőd és a bokád egy képzeletbeli egyenes mentés helyezkedjen el, és ne essen be a hasad. Feszítsd meg az izmaidat és tartsd meg ezt a testhelyzetet 30 másodpercig! Pihenj 10 másodpercet, majd ismételd meg!

edzés plankkel

Edzés derékra – Viszlát párnácskák!

Ha van valami, amitől még a pocaknál is nehezebb megszabadulni, azok a derekadhoz makacsul ragaszkodó párnácskák. A hulahopp karikás edzés a derekad és a csípőd formálásán kívül a tartásodat is javítja, és erősíti a hát-és hasizmokat. Alakformáláshoz a fából készült karikák a legjobbak, hiszen a súlyukból adódóan ezzel tudod a legintenzívebb hatást kifejteni. Válassz olyat, aminek elég nagy az átmérője ahhoz, hogy kényelmesen tudd mozgatni a derekadon.

Így csináld: állj kisebb terpeszben és írj le 360 °-os köröket a csípőddel. Csak a csípődet és a derekadat mozgasd, a törzsed ne hajoljon meg, és lehetőleg maradjon mozdulatlan. Mi a lényeg? Hogy tartsd fenn minél tovább a karikát! Mint minden edzésformánál, a hangsúly itt is a rendszerességen van: szánj rá legalább napi 10 percet, majd ha belejöttél, növeld meg az időt napi 1-2 perccel. Hallgass közben zenét, hiszen így sokkal könnyebb megtartani a folyamatos ritmust!

edzés derékra

Edzés felsőtestre – Helló feszes karok!

Ezekhez a gyakorlatokhoz egy pár kézi súlyzóra és egy jógamatracra vagy törölközőre lesz szükséged. Ha nincs otthon súlyzód, nyugodtan helyettesítheted 1-1 fél literes vagy literes flakonnal, amit megtöltesz vízzel. Az edzés lényege az ismétlésekben rejlik, több körben, 12-15 ismétléssel végezd a következő gyakorlatokat, amelyek között 15-30 másodperces szüneteket tartasz.

Így csináld:

  1. kör: Állj egyenes háttal, engedd le a kezeidet a combod mellé, innen váltogatva hol az egyik, hol a másik karodat emeld fel nyújtva.
  2. kör: Nyújtsd előre párhuzamosan a karjaidat, majd a hát- és mellkasi izmaidat is dolgoztatva egyenesen tárd szét őket. Próbáld úgy megcsinálni a 12-15 ismétlést, hogy nem engeded le a karjaidat közben.
  3. kör: Egyenesen állva nyújtsd a fejed fölé a kezeidet, majd könyökből hajlítva vidd le a tarkód mögé a súlyzókat lassan, és vissza.

edzés felsőtestre

Edzés fenékre és combra – Készüljön a kerek popsi!

A fenék-és combformáláshoz a lehető legegyszerűbb módszert, a lépcsőzést választottuk. Igazán intenzív, zsírégető edzés és a variációk száma szinte végtelen! Ezeket a gyakorlatokat is szakaszosan érdemes végezned, ahol a 30 másodperces intenzív szakaszt 30 másodperces pihenő követi.

Így csináld:

  1. Az egyik lépcsőfokról a másikra ékezve csinálj szabályos guggolást!
  2. Lábujjérintéses szökdelés: fordulj a lépcsővel szembe, az egyik lábad lábujját érintsd a kettővel magasabb fokhoz, majd egy szökelléssel végezz lábcserét.
  3. Kitörés: hogy előre lépsz, végezz kitörést, és ahogy a testsúlyodat az elülső lábadra helyezed, a hátsó lábadat emeld meg.
  4. Állj oldalt a lépcsőnek, és lépj fel egy lépcsőfokot. Mindig a kezdő lábaddal menj feljebb, és a másikat hozd utána. Ha leértél, válts lábat!

edzés popsira

Dolgozz iskolaszövetkezetünkkel biztonságosan! Kattints és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

News