őszi programok

Diákigazolvánnyal olcsóbb! 3+1 őszi diákprogram Budapesten

A szeptemberi-októberi hűvösebb, de még egyáltalán nem barátságtalan idő tökéletes alkalom a kirándulásokra, a kültéri programokra. Mostanra már te is biztosan berendezkedtél a kollégiumban, az új albérletben, úgyhogy itt az ideje egy szuper budapesti városnézésnek! Mai blogbejegyzésünkben olyan diákprogram lehetőségeket gyűjtöttünk neked össze, amiken kedvezményesen vehetsz részt, ha nem felejted otthon a diákigazolványodat. Tarts velünk! 😉

1. Diákprogram a fellegekben: Budapest Eye

Budapest óriáskereke bécsi és londoni mintára épült az 5. kerületi Erzsébet téren. 2013 nyarán helyezték üzembe és az eredeti tervek szerint csak a Sziget Fesztiválig lett volna a kerület látványossága. Hatalmas népszerűségének köszönhető, hogy a fesztivál után visszakerült a helyére. Az óriáskerék legmagasabb pontja 65 méter, ahonnan a város összes nevezetessége látható teljes panorámában, a dunai hajóktól a Budai Váron át egészen a pesti templomtornyok sokaságáig. 2400 Ft-ért vásárolhatsz diákjegyet, amivel 3 kört tehetsz meg a keréken. Ha kerülnéd a sorban állást, arra is van lehetőséged, hogy elővételben vedd meg a jegyedet, így elsőbbségi felszállásban részesülsz majd. Jó hír, hogy hűvösebb időjárás esetén sem kell félned, hiszen plédeket és takarókat is kérhetsz a kényelmesebb utazás érdekében. Jegyek és további infók itt.

budapesti diákprogram
Képek forrása: Pinterest

2. Tánc, zene, film, irodalom egy helyen: íme a Müpa!

Ha inkább kulturális diákprogram lenne kedvedre, válts jegyet a Művészetek Palotájába. A mindennapokban jobbára Müpaként ismert épület Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye. Különlegessége, hogy egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak és filmnek egyaránt. Célja, hogy az új művészeti irányzatokat olyan módon mutassa be, hogy az ínyenc és a szélesebb közönség számára is befogadható legyen, és felejthetetlen élményt nyújtson. A Soroksári úton található intézménybe a diákok a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban rendezett valamennyi programra a kezdés előtt egy órával – érvényes diákigazolvány felmutatásával – 500 Ft-ért válthatnak személyenként egy darab belépőt az állóhelyekre. Ugye, hogy megéri? Nézz szét az októberi programok között itt.

kulturális diákprogram
Képek forrása: Pinterest

3. Flamingók, unikornisok és cukormáz: vessz el velünk a Szelfimúzeumban!

Flamingók közt szelfizni, cukorkatengerben elmerülni, eperhintán a magasba lendülni – szürreálisan hangzik, de van egy hely Budapesten, ahol a legvadabb álmaid is valóra válnak. A Museum of Sweets and Selfies vagy Szelfimúzeum arra volt hivatott, hogy egy kis vidámságot csempésszen az oda látogatók mindennapjaiba. A 2 szinten elterülő, 400 négyzetméteres létesítményben olyan díszletek és installációk között készíthetsz egyedi fényképeket magadról és barátaidról, amikre garantáltak a lájkok az Instán. 😉 Ha már ott vagy, a cukrászdába is érdemes ellátogatnod, ahol legalább annyira különleges, mint finom sütemények és kávékülönlegességek várnak. A Paulay Ede 43. szám alatt található Szelfimúzeumba 2000 Ft-ért vehetsz jegyet 90 percre. Nézz be hozzájuk itt.

szelfimúzeum diákprogram
Képek forrása: Pinterest

+1: Diákprogram túrázóknak: Zugligeti Libegő

Bár itt diákjegy nem kapható, az 1600 Ft-os retúrjegy áráért vétek lenne kihagyni a Zugligeti Libegőt, hiszen csodás panoráma nyílik a városra. A belvárosból a legkönnyebben a Nyugati Pályaudvartól érheted el, ha felszállsz a 291-es buszra. Hétvégente óránként 3 busz közlekedik, úgyhogy nem árt odafigyelni, hogy pontosan érkezz az induláshoz. A Zugligeti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át és rövid idő alatt igazi látványossággá vált. Az első terveket még Hantos István készítette az 1930-as években, de ezek engedélyezési problémák, majd a világháború miatt feledésbe merültek. Csak a politikai enyhülést követően, 1967-ben került ismét szóba a drótkötélpálya ügye a budapestiek nagy örömére.

Az közel egy kilométer hosszú útvonal 262 méter magasra viszi fel az utasait körülbelül negyedóra alatt. Az 528 méter magas hegy tetején neoromán stílusú irányjelzőként áll az Erzsébet-kilátó, ami a hajdani Erzsébet királynéról, Sissi-ről kapta a nevét.

sportos diákprogram
Képek forrása: Pinterest

Kirándulás mellett a diákmunka is belefér? Nézz szét aktuális ajánlataink között!

News