Nyelvtudás fejlesztése és diákmunka

Nyelvtudás fejlesztése? Válassz diákmelót!

Amilyen gyorsan megérkezett a tavasz, olyan gyorsan megérkezik a nyár is. Ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan Sziget bérletre cserélheted a suliba ingázós Bkk bérleted. Ez a legjobb időszak arra, hogy feltöltsd a bankszámlád és önfeledten vághass neki a nyárnak. Egy kis plusz motivációra van szükséged? Töltsd a kellemeset a hasznossal! A diákmunka ugyanis nemcsak a bankszámlád tuningolására szuper, de akkor is, ha a célod a nyelvtudás fejlesztése. Íme néhány tipp, hogyan használd ezt ki.

Passzív és aktív nyelvtudás

Ha célod a nyelvtudás fejlesztése fontos tisztáznunk a passzív és az aktív nyelvtudás fogalmát. Valószínűleg évekig tanultál angolul, lehet ott lapul egy nyelvvizsga is a fiók mélyén – de már évek óta meg sem szólaltál az adott nyelven. Ezt hívjuk passzív nyelvtudásnak – mikor ismered a szavakat, megérted őket, viszont képtelen vagy megszólalni rajta. A passzív nyelvtudás azonban egy kis melóval könnyen a felszínre hozható: ebben segít a diákmunka.

Diákmunka és a nyelvtudás fejlesztése

Habár vannak olyan melóink, ahol nincs szükség angol nyelvtudásra, most már egyre többször kérünk társalgási szintű nyelvismeretet egy-egy pozíciónál. Ne ijedj meg – ezek szuper lehetőségek arra, hogy a passzív nyelvtudásból újra aktív legyen. Mutatjuk azokat a melóinkat, ahol a legtöbbet fejlődhetsz!

A vendéglátós melók a nyelvtudás fejlesztés turbó fokozata

Az egyik legrugalmasabb munkatípusunk a vendéglátós munkák: általában a belvárosban és annak környékén hirdetünk szabad pozíciókat, akár a legfelkapottabb látnivalók közelében is. Mivel sok külföldi keresi fel ezeket az éttermeket, kávézókat, ezért előbb-utóbb muszáj lesz angolul beszélni. Nézz szembe a kihívással! Ezeken a helyeken általában ugyanazokat a mondatokat, szókapcsolatokat kell használnod, így a nyelvtudás fejlesztése egyszerűbb, de még így is sokat tanulhatsz belőle.

 Nyelvtudás fejlesztése hostess pozikkal

A host/hostess melók közül igazán ritka lehetőségekre is le lehet csapni, ahol megcsillogtathatod a nyelvtudásod! Ha csak egy kis gyakorlásra van szükséged, érdemes körülnézned a nyitott ajánlataink között. Általában szolgáltatásokról kell beszélned, esetleg egy eseményen eligazítanod az embereket: a nyelvtudás fejlesztése itt sokkal intenzívebb, hisz a kérdéseikre változatosabban kell válaszolnod.

Törj előre a szakmai karrier programmal!

Az egyetemeken található legtöbb szakma már angol szakszavakat használ: ezért érdemes már a diploma előtt elkezdeni ismerkedni ezekkel. A szakmai karrier programunk tökéletes lehetőség arra, hogy a nyelvtudás fejlesztése ne álljon később a magasabb pozíció útjában. Gyakornoki szinten kisebbek az elvárások veled szemben, viszont éppen annyi felelősséget kapsz, hogy elkezdhesd a szakmai pályafutásod és ezzel együtt a nyelvtudásod is fejleszd.

Készen állsz a fejlődésre? Nézz körül aktuális pozícióink között és lépj be Facebook-csoportunkba a legfrissebb infókért!

Egyéb