edzéstippek a nyári álomalakért

Last minute edzéstippek a nyári álomalakért

Bár a nyári alak a mondás szerint télen készül, mi azt valljuk, hogy az utolsó pillanatban is szép eredményeket érhetsz el alakformálás terén, ha a megfelelő gyakorlatokat végzed. Legújabb blogbejegyzésünk olyan edzéstippek gyűjteménye, amelyek az eddig lustálkodókat igyekeznek felrázni, és segítenek nekik a nyári álomalakjuk elérésében. Tarts velünk!

Futó edzéstippek

Az iskolai Cooper-tesztek emléke miatt tudjuk, hogy sokan ódzkodnak tőle, mi mégis azt javasoljuk, hogy tegyél egy próbát a futással! Ez az a sport, ami szinte bárhol és bármikor űzhető, emellett sem spéci eszközökre, sem pedig drága felszerelésre nincs hozzá szükséged. Nem csak zsírégetésre kiváló, de javítja a tested általános kondícióját, növeli az állóképességedet és a tüdőkapacitást, és segít a keringési rendszer egészségének megőrzésében is. Ha mindez még mindig nem győzött volna meg, beszéljenek a számok: míg egy egyórás súlyzós edzéssel kb. 300, addig egy ugyanilyen időtartamú futással akár 700-800 kalóriát is égethetsz. Van még kérdés?

A futás jótékony hatásairól itt olvashatsz még többet.

edzéstippek futáshoz

Ha bírod a nagy intenzitást

A HIIT edzéstippeknek se szeri, se száma az interneten, ezért mi most összefoglaljuk neked a legfontosabb tudnivalókat erről a mozgásformáról. De mi is az a HIIT? A HIIT a high intensity intervall training rövidítése, ami olyan edzésmódszereket foglal magában, amelyek a magas intenzitású és az alacsony intenzitású részek megadott ritmusú/dinamikájú váltakozásából állnak. Tartalmazhat kardióelemeket (pl. futás, bicikli) és saját testsúlyos gyakorlatokat is (pl. fekvőtámasz, négyütemű fekvőtámasz, guggolás). Nem véletlenül ennyire népszerű, hiszen a hatékonysága sok esetben képes felülmúlni a kardiótréningét is. Figyelj arra, hogy ne vágj bele bemelegítés nélkül, mert a magas intenzitású részek tényleg komoly munkát igényelnek, amiben könnyen lesérülhetsz!

Olvass többet a HIIT edzésformákról itt!

HIIT edzéstippek

Táncold magad karcsúra!

Tánc közben fogyni? Bizony, tényleg lehetséges! A dance aerobik órákat kifejezetten azoknak találták ki, akik már megunták a monoton edzésformákat, és helyette inkább kikapcsolódva, jó hangulatban szeretnének ledobni pár kilót. A gyakorlatok általában nem terhelik meg a sem az ízületeket, sem az érrendszert, így kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott. Nagy piros pont jár azért, hogy a dance aerobikkal során nem csupán a testedet, hanem az elmédet is megtornáztathatod: egy edzés jellemzően egy alap koreográfiára épül, amelyeket az oktató segítségével te is könnyedén elsajátíthatsz. Mivel a lépésekre koncentrálsz, mozgás közben egy kicsit magad mögött hagyhatod a mindennapi gondokat, és ha csak egy rövid időre is, de átadhatod magad a mozgás örömének.

Dance aerobik edzéstippek és videó itt!

tánccal a karcsúságért

Amire mindig figyelj: bármelyik edzésforma mellett is tedd le a voksod, soha ne maradjon el a bemelegítés! A bemelegítéssel készíted fel az izmaidat és az ízületeidet, hogy hamarosan nagyobb terhelés fogja érni őket. Ha ezt kihagyod, könnyen lesérülhetsz, ami sajnos a további sportolást is megakadályozhatja. Légy magadhoz türelmes, hiszen ha eddig lustálkodtál, nem 1 hét alatt fogod magad szupermodellre gyúrni!

A legtutibb teljes- és részmunkaidős diákmunkákért és szakmai gyakorlati lehetőségekért, kattints ide!

News