Felkészülés a második hullámra. START.

Az idő, úgy, mint a pénz, az egyik legértékesebb forrás egy vállalkozó számára. Jelen helyzetben, amikor az emberiség fokozottan ki van téve negatív külső tényezőknek, akkor kifejezetten előtérbe kerülnek a helyes döntések és a jó időgazdálkodás.

Annak érdekében, hogy vállalkozóként a legtöbbet ki lehessen hozni a napi 24 órából, ezt az 5+1 tanácsot kell megfogadni, amelyek abban segítenek, hogy viszonylag rövid idő alatt produktívvá lehessen válni.

Azokon a napokon, amikor azt sem tudod, hol áll a fejed: priorizálj! Vagyis állítsd sorrendbe feladataidat fontosságuk szerint.

1. A reggeli rutin számít!

A világ legsikeresebb emberei közül sokan kezdik korán a napot. Reggelente még az agyi kapacitás is magasabb szinten van, mint délután. Ébredj korábban, mint a versenytársak!

2. Szünetek és érzelmek

Nem véletlen, hogy az iskolában sem tartották meg az összes órát egyhuzamban. Szünet nélkül a munka nagyon unalmasnak tűnhet. Kreatív munkák esetén a szünetek segítenek az újabb és újabb ötletek megfogalmazásában. A negatív érzelmek, mint a düh, az irigység és a féltékenység, sok energiát igénybe vehetnek. A magánéleti problémák maradjanak otthon! Ha pedig az üzleti életben jön el egy negatív érzelem-hullám, nem kell csak azért is a munkával foglalkozni!

3. Rend a lelke mindennek!

A zűrzavar negatív hatást gyakorolhat a produktivitásra. Natalie Schrier, az amerikai Cut the Clutter szervezet alapítója szerint az eszközök, irodai kellékek egy helyen való tárolása a munkahelyen a legügyesebb és legegyszerűbb módja annak, hogy a hatékonyságot növeljük. Ugyanez vonatkozik egyébként a virtuális környezetre is!

Fontos, hogy jól meghatározott céljaid legyenek, hiszen így látod, mire fordíts plusz időt.

4. Egyszerre csak egy feladat!

Bár a multitasking egyre inkább az „elvárás” kategóriába tartozik a legtöbb munkahelyen, mégis nagyban akadályozhatja a produktivitást. A leghatékonyabb emberek egyszerre mindig csak egy feladatra koncentrálnak 100%-os energiabefektetéssel. Mivel nincsenek rákényszerülve, hogy egyszerre több felé figyeljenek, így tudják hamarabb befejezni az adott feladatot, mielőtt a következőre lépnének át.

5. Delegáció és automatizáció!

A sikeres vállalkozók nem maguk végeznek el minden egyes részfeladatot. Ahol csak lehet, a feladatok delegálása mellett teszik le a voksukat. Így nekik ténylegesen csak a legfontosabb dolgokkal kell foglalkozniuk, amiket mások nem tudnak elvégezni. A mai modern világban a technológia segítségével számos feladatot automatizálni is lehet, ami szintén szuper időmegtakarító megoldás.

+1. NEM!

Egy sikeres ember képes nemet mondani. Még akkor sem szabad időhiányban bevállalni új feladatot, ha egy barátról van szó.

A döntés a te kezedben van!

Készülj fel a COVID-19 második hullámára rugalmas diákmunka konstrukciókkal!

 A diákmunka mellett szól, hogy a költséghatékony, a legkevesebb felelősséggel jár és a lehető legrugalmasabb.

Segítünk a megoldásban!

News