Gardróbfrissítés - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Gardróbfrissítés: 7+1 ötlet, hogy olcsóbban megúszd

Nyakadon a nyár, és persze nincs egy göncöd sem… – igen, ismerjük a problémát. Hogy minél kevesebb kiadással megúszd az idei gardróbfrissítést, olvasd el diákszövetkezetünk 7+1 tippjét, és ha megfogadod tanácsainkat, ezúttal biztosan nem lesz tele a gardróbod felesleges holmikkal, mégis lesz mit felvenned. 😉

1. Inspirálódj!

Mielőtt fejjel előre belevetnéd magad a gardróbfrissítésbe, – ha eddig még nem tetted – nézz körül az ismerőseid körében, a Pinteresten, vagy bárhol a neten, hogy kiknek a stílusával tudsz azonosulni, mit tudnál Te is viselni, mi az, ami neked is jól állna. Ez segít kialakítani a stílusodat, és ettől a szezontól kezdve mindig csak és kifejezetten a hozzád passzoló darabokat keresd. Így elkerülheted, hogy elcsábulj, és megvásárolj olyan holmikat, amiket talán sosem fogsz viselni.

Stílus - Y Generáció Iskolaszövetkezet

 2.  Nézz szét a régi holmik között!

Kutasd át a ruhásszekrényed mélyét, otthon a padlást, édesanyád szekrényét, de akár a nagyiét is. Komolyan meg fogsz lepődni, hány elfeledett kincsre bukkansz, amikről régen el sem tudtad képzelni, hogy viseld, de most mintha csak rád várt volna.

 3. Gondold újra a szettjeidet!

A talált régi-új darabokkal dobd fel a már meglévő szettjeidet, ruháidat. Akár át is alakíthatod, ha van hozzá türelmed, de kérheted ebben édesanyád vagy akár a nagymamád segítségét is: egy kis vágás itt, egy varrás ott, és máris megújultak a ruháid!

Új szettek - Y Generáció Iskolaszövetkezet

4. Szelektáld ki, amire már nincs szükséged!

Mi az, amit egyszer sem viseltél az elmúlt 1 évben? Csak a helyet foglalja! Mi az, ami sehogy sem illik a szettjeid közé? El vele! Ha átválogattad a teljes ruhatárad, szervezz ruhacserét a barátnőiddel, ami egy üveg borral egybekötve tökéletes péntek esti program lehet! 😉 Ráadásul ismét új darabokkal bővülhet ruhatárad – de most is ügyelj arra, hogy csak olyan ruhákra cserélj, amikre tényleg szükséged van! Ami pedig a barátnőidnek sem kellett? Add el egy gardróbvásáron vagy adományozd egy jótékonysági szervezetnek!

Szelektálás - Y Generáció Iskolaszövetkezet

5. Írj listát!

Elsőre talán furcsán hangozhat, hiszen nem nagybevásárlásra készülsz, de ugyanúgy, ahogy az élelmiszerüzletben, úgy ruhavásárlás esetén is beválik a listás módszer: gondold végig, mire van még szükséged, hogy gardróbod teljes legyen a nyári szezonra, és céltudatosan azok után kutass. Így amikor meglátsz egy bájos piros selyemsálat, nem fogod megvenni csak azért, mert trendi, hogyha tudod, hogy nem is illik a többi ruhádhoz, és nincs is igazán szükséged rá.

6. Nézz el egy gardróbvásárra!

Itt dúskálhatsz az egyedi szezonális darabokban, amiket szuper jó áron szerezhetsz be idén nyárra. Ezek biztosan nem jönnek szembe az utcán! 😉 A listádat nehogy otthon felejtsd!

Gardróbvásár - Y Generáció Iskolaszövetkezet

7. Kedvencünk: a kilós használtruha!

Budapesten nem egy ilyen üzlet van, ahol – a sokakban berögzült hiedelemmel ellentétben – nem csak divatjamúlt, XXL-es darabok találhatók, hanem egy kis kutakodás után igazi kincsekre bukkanhatsz. Úgy tervezz, hogy ez egy délutánt biztosan igénybe vesz majd, úgyhogy csak akkor vágj bele, amikor időd és kedved is van ehhez!

+1. Ne menj be drága üzletekbe!

Nagyon jól tudod, hogy hiába csak „nézelődni” térsz be egy-egy drágább üzletbe, általában elég nehéz, és elég gyakran nem is tudsz ellenállni az ott csábítgató fast fashion daraboknak. Ezért a legjobb megoldás, ha nem sanyargatod sem magad sem a pénztárcádat, és messziről elkerülöd ezeket a boltokat.

Hogy a legtrendibb darabokhoz biztosan hozzájuss, vállalj diákmunkát iskolaszövetkezetünk segítségével!

Kattints, és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

News