húsvéti DIY dekorációk

DIY húsvéti dekorációk otthonra

Az elmúlt hetekben számos „kreatív otthon” kihívással találkozhattál a neten, amelyek mind megmutatják, hogy egy kis kézügyességgel és pár egyszerű alapanyagból, hogyan tudsz valami olyat alkotni, ami feldobja a négy fal között töltött időt. A húsvét közeledtével mi is hoztunk neked néhány ünnepi dekoráció ötletet, tarts diákszövetkezetünkkel!

Húsvéti nyuszi papírból

Készíts krepp papírból virágokat, leveleket, vagy egész egyszerűen kisebb-nagyobb pompomokat. Vegyél elő egy nagyobb, akár A3-as méretű kartont, vagy vastagabb rajzlapot, ez lesz a nyuszid alapja. Az, hogy egész alakos nyuszit, vagy csak egy nyuszifejet szeretnél kivágni, rajtad áll, rengeteg sablont találhatsz bármelyikhez az interneten. Ha megvagy, díszítsd ki a már elkészített virágokkal, levelekkel, pompomokkal. Ha kedved van, még egy masnival is „felöltöztetheted”. Az elkészült húsvéti alkotás ajtók-ablakok mutatós dísze lehet.

húsvéti ajtódísz

Képek forrása: Pinterest

Tojásfestés természetes alapanyagokkal

Tudtad, hogy a kertben, konyhában található alapanyagok segítségével csodaszép színű húsvéti tojásokat festhetsz? Sárgát kurkumaporral, zöldet spenót-vagy petrezselyemlevéllel, rózsaszínt erős csipkebogyó teával, lilát a cékla levével, kéket pedig apróra vágott lilakáposztával érhetsz el.

A főzőlé minden szín esetében azonos: félliternyi vízhez adj 4 evőkanál ecetet és kezdd el forralni, majd ehhez add hozzá a már említett színezőanyagokat. Mintás tojásokhoz gyűjts össze a kertből kisebb leveleket, virágokat – például négylevelű lóherét, petrezselyemlevelet, pitypanglevelet, ibolyát, százszorszépet. Tedd őket a tojásokra, szorítsd le harisnyával és már mehetnek is a főzőlébe! A harisnya át fogja engedni a színt, de a megfelelően rögzített levelek, virágok alatt megmarad a tojás eredeti színe.

húsvéti tojás természetesen

Képek forrása: Pinterest

Tojás 2.0

Húsvéti dekoráció nem csupán a megszokott festett tojásból készülhet. Ha valamilyen tojásos ételt készítesz, ügyelj arra, hogy ne törd össze túlságosan a tojáshéjakat, hiszen ők is apró díszekként dobhatják fel a lakást. Rajzolj nekik szemet, szájat és orrot! Tegyél beléjük kisebb virágokat – mostanában ibolyát vagy százszorszépet tényleg nem lesz nehéz találnod. Vázában egy-két kisebb ágra fellógathatod őket, de akár a tojástartóba visszaültetve, vagy asztali díszként is szuperül megállják a helyüket.

húsvéti dísz

Képek forrása: Pinterest

Húsvéti üdvözlőlap

Ha valamikor, akkor jelenlegi időszakban biztosan örömet szerzel a családtagjaidnak, távol élő rokonaidnak, barátaidnak egy kézzel készített képeslappal. Itt tényleg szabadjára engedheted a képzeleted, jöhet bármilyen aranyos minta, bármilyen technika, hiszen az a lényeg, szeretettel és odafigyeléssel készül a meglepetés!

húsvéti üdvözlőlap

Képek forrása: Pinterest

Kellemes húsvéti készülődést kíván az Y Generáció Iskolaszövetkezet csapata!

Biztonságos diákmunkákért pedig katt ide!

News