Diákmunka adózás 1×1

Hallottad már, hogy te is SZJA-mentes vagy, ha még nem múltál el 25 éves? Emellett viszont ötleted sincs, mit jelent ez? A diákmunka adózás még sosem volt ennyire egyszerű! Diákblogunkban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a diákmunka adózásáról, az SZJA-mentességről, és minden előnyről, ami a diákmelóval jár!

diakmunka-adozas-y-generacio

Mi is az SZJA? – A diákmunka adózásról eddig

Ha dolgozol, az ezután járó jövedelmed adóköteles – ennek célja, hogy mindenki egyenlő mértékben járuljon hozzá az állami közteherviseléshez. Az SZJA-t, azaz személyi jövedelemadót tehát mindenkinek fizetnie kell a jövedelme után – így a diák munkásoknak is!

A diákmunka adózás a fő-, és mellékállásban végzett munkához képest sokkal kedvezményesebb. A személyi jövedelemadó mértéke 15%: a kifizetések során ezt vontuk le a fizetésetekből – és semmi mást!

Idén januártól kezdve azonban a 25 év alatti munkavállalóinkat az SZJA sem terheli tovább bruttó 433.700 forintos havi jövedelemig! (Amennyiben ennél többet keresel, az ezutáni összegből az SZJA a korábbiakhoz hasonlóan levonásra fog kerülni.)

25 év alatt – SZJA-mentesen

2022 januárjától kezdve a 25 év alatti munkavállalóink mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Ennek köszönhetően az eddigi bruttó órabéred (amiből levontuk az SZJA-t), mostantól nettóként kapod meg! Fontos, hogy amennyiben nem vagy magyar állampolgár, a kedvezmény nem jár automatikusan, így azt külön kell igényelned.

A jó hírünk tehát az, hogy a januári fizud már 15%-kal több lesz!

Ez hatalmas könnyebbség, hiszen akár több tízezer forinttal kereshetsz többet havonta! Fontos tudni azonban, hogy ha nem diákszövetkezeten keresztül vállalsz munkát, nem lesz ennyire kedvező a fizetésed, hisz más levonások is terhelnek.

Nézzük tehát, hogy a kedvező diákmunka adózás mellett miért érdemes 25 év alatt, hallgatói jogviszonnyal diákmunka szövetkezetnél melózni!

diakmunka-adozas-sporolas

SZJA-mentesség és rugalmasság – kell ennél több?

Az Y Generáció nem csak a kedvező adózás és az SZJA-mentesség miatt jó választás. Amellett, hogy minden hónap végén több marad a pénztárcádban, a diákmunkák nagy része rugalmas munkaidőben végezhető. Partnereink a legtöbb esetben alkalmazkodnak az órarendedhez, így ezen sem kell stresszelned a beadandók között.

Kedvező diákmunka adózás – irány a buli!

Mivel munkáink nagy részét rugalmas időbeosztásban végezheted, a diákmunka adózásnak köszönhetően többet keresel. Mindez mit jelent? Több bulit, és több kikapcsolódást! Természetesen a szórakozás mellett a jövőd megalapozása is kifejezetten fontos, így a kedvezménynek köszönhetően már erre is könnyebben tudsz félretenni.

Meló= kikapcsolódás. Igenis létezik!

Túl sokat ülsz a suliban, rengeteget tanulsz, ezért egy kicsivel több mozgásra és némi szellemi felüdülésre vágysz? A diákmunka szövetkezetek egyik jellemzője, hogy többféle betanított munka közül válogathatsz. A bolti kisegítő, gyorséttermi, vagy raktáros melóink a kedvező diákmunka adózással most extrán kifizetődők!

Releváns szakmai tapasztalat – diákmelóval is!

Talán nem is gondoltad volna, de nem csak kisegítő melókat vállalhatsz nálunk! A diák-munkaszövetkezeteknél remek gyakornoki pozíciókra is lecsaphatsz. Így akár SZJA-mentesen, a diákmunka adózás előnyeivel szerezheted meg első, komoly szakmai tapasztalataidat, de emellett egyszerűbb irodai munkákat is találhatsz! Kövesd a Facebook, illetve a LinkedIn oldalunkat, hogy mindig naprakész legyél a legjobb ajánlatainkról!

szja-mentesseg-konnyu-diakmunka-adozas

Még sosem volt ennyire jutalmazva suli mellett melózni! 25 év alatt kedvező diákmunka adózással nálunk megteheted az első lépéseket a nagybetűs élet felé. Mi pedig melletted vagyunk – generációkon át!

Nézz szét az oldalunkon, és dolgozz velünk kedvező diákmunka adózással!

Egyéb