Legfontosabb infók a diákmunkát terhelő adóról és járulékokról

Két dolog biztos az életben: a halál és az adózás. / Einstein /

2019-ben mintegy 300 ezer diák vállalt munkát Magyarországon, amelyből 60 ezren nyáron dolgoztak – mondta el a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének főtitkára. Ennél fontosabb információ, hogy a diákmunkások több mint fele, körülbelül 180 ezer diák iskolaszövetkezeten keresztül vállalt munkát, amely számunkra nem meglepő, hiszen régóta tudjuk: így a legideálisabb a szerződéskötés mind a munkáltató, mind a munkavállaló szempontjából.

Partnereinknek szóló hírlevelünkben többször írtunk már arról, hogy milyen előnyöket élvez az, aki az Y Generáció Iskolaszövetkezettel dolgozik: partnereink mindig a legkiválóbb munkaerőhöz jutnak, ugyanis szakmai vezetőink több, mint egy évtizede vannak jelen a diákmunka területén, ráadásul folyamatosan hirdetünk, toborzunk, kiválasztunk a minőségi munkaerő biztosítása érdekében.

Ezen a héten pedig megmutatjuk a diákmunka adózási oldaláról az Iskolaszövetkezettel való partnerség előnyeit.

Az Y Generáció Iskolaszövetkezet a legnagyobb profizmussal segíti partnereit kiváló diák munkaerőhöz jutni

A tanulmányi időszak is lehet a diákmunkások ideje

Kiskorúként, szülői beleegyezéssel az vállalhat diákmunkát, aki 16. életévet betöltött tanuló. Az iskolaszünet idején, a vakációban – ebbe beletartozik a tavaszi, téli, őszi, és síszünet- már a 15. életévet betöltöttek is dolgozhatnak. A 18 évesnél fiatalabbak nem túlórázhatnak, és éjszaka nem dolgozhatnak, de speciális esetekben, például kulturális, művészeti, sport-, hirdetési tevékenységek esetén a 16 évnél fiatalabbak is dolgozhatnak tanév közben is, de csak a gyámhatóság előzetes engedélyével.

18 év felettiek vállalhatnak diákmunkát az iskola mellett, amennyiben nappali tagozatos hallgatók és rendelkeznek aktív hallgató jogviszonnyal. Ha valakinek passzív a hallgatói jogviszonya, akkor legfeljebb 25 éves koráig vállalhat diákmunkát.

Térjünk a lényegre: lássuk az adózást!

Iskolaszövetkezetben történő foglalkoztatás adózása

Az iskolaszövetkezetben történő munkavégzés igen népszerű és gyakori. Ez leginkább annak köszönhető, hogy bár a diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles – néhány foglalkoztatási forma kivételével -, mégsem olyan mértékben terhelik adó- és járulék kötelezettségek, mint normál alkalmazás esetében.

Amennyiben a szerződés nem közvetlenül a diák és a foglalkoztató között jön létre, hanem iskolaszövetkezeten keresztül, akkor a jövedelemből nem történik járuléklevonás és a diák nem számít biztosítottnak, de egészségügyi szolgáltatásra ennek ellenére jogosult egészen a diákigazolványra való jogosultság megszűnésének idejéig.

Mind a diáknak, mind a munkáltatónak előnyös, ha iskolaszövetkezeten keresztül szerződnek

A létrejött szerződést minden esetben írásba kell foglalni, és szükséges a bérről is előre megállapodni, amely nem lehet kevesebb a mindenkori minimál órabérnél. Ez 2020-ben bruttó 926 Ft/óra.

Az iskolaszövetkezeti tagként végzett kereset a nem önálló tevékenységből származó jövedelem kategóriájába tartozik, és 15 %-os személyi jövedelemadót von le és fizet be az iskolaszövetkezet a NAV részére. Igen, jól látja, még ezzel sem kell Önnek foglalkoznia!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

News