Turkálómennyország Budapesten

Mindjárt évszakváltás, és neked nincs egy göncöd sem? Igen, átérezzük a helyzetedet. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy nem kell ruhákra költened az egész havi fizetésedet, csupán a megfelelő helyen kell keresned az új holmikat? Mai blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük neked azokat a budapesti turkálóüzleteket, ahol pénztárcabarát áron juthatsz jó minőségű, egyedi és márkás darabokhoz. Tarts velünk!

A second hand üzletek alfája és ómegája, a Háda

Ha még nem is jártál itt, valószínűleg már te is hallottál az óriás használtruha-láncról, a Hádáról.  Az alapítóval, Háda Györggyel készült interjú szerint, a cég először Hollandiából, majd Angliából vásárolt használt ruhát, az akkori angol partnerével pedig máig együtt dolgozik. Három kategóriába sorolja a termékeket: az úgynevezett krém, a diszkont, és az „eső áras” csoportokba. A rendszer lényege, hogy a hazánkba érkezett ruhák először az első kategóriába kerülnek, majd a gyors árucserének köszönhetően kb. havi forgással kerülnek a lentebb lévő szintekre.

A Háda üzletekben találhatsz női, férfi és gyermek részleget, de külön helyet kapnak a cipők és a kiegészítők is. Két típusa létezik: az egyikben kilóra mérik a ruhát, a másikban pedig minden terméknek megszabott ára van. Pólókat már tudsz vásárolni akár 500 Ft-tól, kötött árut 1500 Ft-tól, kabátokat pedig 2-3000 Ft-tól. Érdemes odafigyelni az akciókra is, ugyanis gyakran akár 50 %-os kedvezménnyel szerezhetsz be csodás szetteket, és így még több marad a zsebedben a korrekt diákmunkával megkeresett fizudból.

jó minőségű turkáló

A szuperolcsó turkáló: Humana Vintage

Bár a Humanának több üzlete van a budai és a pesti oldalon egyaránt, az Astorián található Vintage jelzővel ellátott bolt nem véletlenül a vásárlók kedvence. Ár-érték arányban szinte verhetetlen: vannak napok, amikor minden 300 Ft-ba kerül, de egy egyedi kabátot már 2-3000 forintért is ki lehet fogni. Ami pedig talán még fontosabb az árnál, az a sokszínűség. A Humana nagy előnye, hogy szinte mindent megtalálhatsz itt a nagyestélyiktől a sínadrágig, a majdnem vadiúj fast fashion darabok mellett pedig dizájner cuccokból sincs hiány. Érdemes szemfülesnek lenned, mert itt tényleg kincsvadászatról beszélünk, a boltban általában hatalmas tömegre kell számítanod, akik nem restek egymás elől elhalászni a legmenőbb darabokat.

Humana turkáló

Csodabogarak gyűjtőhelye: LoveBug Vintage

A LoveBug Vintage egy igazi különlegesség a Margit körúton, a Mechwart liget megállónál. Kertész Violetta lakásüzlete nem hagyományos értelemben vett turkáló, mert egy olyan boltot szeretett volna létrehozni, ami helyet ad az egyedi, de még megfizethető vintage daraboknak. A cége kezdetben webshopként indult, ám miután egyre nagyobb igény jelentkezett a személyes átvételre, áthelyezte az offline térbe a vállalkozását.

A földszinti lakás két nagy szobából és egy galériás részből áll. A falakon mindenhol tükröket találsz, a fal mellett cipők sorakoznak. A falon láncok, ruhák, fürdőruhák, táskák, zoknik, parókák, fejdíszek lógnak, bármerre nézel, valami újdonság fogad. A nagyon bohókás, ám annál szerethetőbb üzlet a second hand turikhoz képest némileg borsosabb árakkal fogad: Levis dzsekiket 5-6000 Ft-tól, míg egy igazi Martens bakancsot 10 ezer Ft-tól vásárolhatsz meg.

csodabogár turkáló

+1. Online turkáló: LiveRobe

Ha a jelenlegi körülmények között ódzkodnál az offline ruhavásárlástól, mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmedet a LiveRobe ruhacsere applikációra. A LiveRobe tulajdonképpen egy online turkáló, ahová te is feltöltheted az eladásra szánt ruháid fotóit, és megadhatod a termékek leírását. A program célja, hogy egyfajta „ruhatinderként” kapcsolatot teremtsen az eladók és a vásárlók között, és inspirációforrást biztosítson a mindennapokban. Az iOS-en és Androidon elérhető app használata pofonegyszerű, csupán regisztrálnod kell, és már indulhat is a kincsvadászat!

Gyere, keresd meg Iskolaszövetkezetünknél az új cuccokra valót! Kattints, és nézz szét aktuális ajánlataink között!

News