Karrierindítás az állásbörze segítségével

Pályakezdő vagy? Irány az állásbörze!

A tavaszi félév számtalan egyetemistának, tanulónak az utolsó előtti félévet jelenti az egyetemen. A klasszikus hároméves képzéseken ekkor már érdemes felkutatni a leendő szakmai gyakorlati helyeket, a technikumban tanulók pedig szintén a következő lépést, esetleg az egyetemi jelentkezést fontolgatják ilyenkor. Ha tanácstalannak érzed magad a karrieredet vagy a tanulmányaidat illetően, irány az állásbörze! Összeszedtünk néhány okot, amiért érdemes részt venned rajtuk!

Állásbörze – mit cserélünk itt?

Röviden: névjegykártyákat, borítékolt második körös állásinterjút, élményeket és tapasztalatokat. Az állásbörzék lényege, hogy szemtől szembe találkozhatsz és beszélgethetsz a cégek képviselőivel. Ezeket az eseményeket az állásinterjúk 0. lépcsőfokának is nevezhetjük: kötöttségek nélkül juthatsz el a vállalati képviselőkig, felteheted a kérdéseidet, majd otthon mérlegelheted a továbbiakat. Ezeket az eseményeket egymástól függetlenül, különböző cégek rendezik és szponzorálják, éppen ezért pár hónapon belül több állásbörzére is elmehetsz infót gyűjteni.

A következő ilyen például, a március 1-2. között megrendezésre kerülő Jobverse, amire mindenképp érdemes időt szakítanod suli előtt vagy után!

We are new business team

Kötöttségek nélkül ismerkedni

Mint már említettük, az állásbörze a lehető legjobb alkalom arra, hogy kötöttségek nélkül érdeklődj a cégekről és pozíciókról. Mit is értünk pontosan ez alatt? Itt senki sem az alapján válaszol a feltett kérdéseidre, hogy már látták az önéletrajzod. Nem vonnak le következtetéseket rólad az e-mailed alapján. Feszélyezetlenül, magadat adva érdeklődhetsz a standoknál, beszélgethetsz a cégek képviselőivel, és felteheted azokat a kérdéseket, amiket írásban nem mernél. Hidd el, élőben mindenki jó fej, szóval érdemes tenned egy próbát!

“Jelentkeznék az állásra, az állásbörzén találkoztunk”

A cégeknek imponál, ha élőben is érdeklődsz utánuk. Ha letetted mellettük a voksod és beküldöd a jelentkezésed, mindenképp referálj rá, hogy az állásbörze folyamán láttad őket és beszélgettél is velük. Utalhatsz egy érdekes kérdésre is, amit feltettél nekik vagy csak szimplán arra, hogy mi fogott meg téged a cégben. Ez a plusz ismeretségi faktor instant továbbrepíthet téged az elsőkörös állásinterjúhoz is, így tényleg karnyújtásnyira kerülhet az álommeló.

Állásbörze = menő merchek és különleges programok

Persze első a networking és a karriered egyengetése, de nem akarunk álszentek lenni. Ha még nincsenek komoly szándékaid a munkakeresést illetően, a menő repi cuccokért és programokért már megéri eljönni! Jegyzetfüzetek, sörnyitós kulcstartók, hordozható kávésbögrék és más hasznos tárgyak várják, hogy lecsapj rájuk. Emellett CV-készítések, nyereményjátékok, egyéb karrier-, és életmódtanácsadások színesítik az állásbörze programpalettáját. Ha tartanál egy kis pihenőt a cégszemlében, lepihenhetsz, és meghallgathatsz néhány inspiráló előadást is.

Y Generáció a Jobverse Állásbörzén

A holnap kezdődő állásbörzén mi is részt veszünk, hogy az iroda falain kívül mutathassuk be nektek az iskolaszövetkezet előnyeit. 25 év alatti SZJA-mentesség, szakmai karrier program és kedvező adózás: minderről élőben is kérdezhettek minket a Jobverse állásbörzén! Hozd el a barátaidat és mutassuk meg közösen az Y diákság előnyeit!

Szívesen olvasnál elöljáróban is a szakmai karrier programunkról, amit kifejezetten a rátok, pályakezdőkre szabtunk? Nézd meg aktuális ajánlatainkat, és kérdezz róluk az állásbörzén!

Egyéb