Nyelvtanulás - Y Generáció Iskolaszövetkezet

4 szuper, ingyenes app nyelvtanuláshoz

Használd ki a nyarat és a szokottnál több szabadidődet, és töltsd hasznosan a napjaidat! Diploma előtt állsz, és még nincs meg a nyelvvizsgád? Nemsokára nyaralni készülsz, de egy kicsit gyenge az angolod? Esetleg gyakornoki munkát keresel egy nemzetközi cégnél, és szeretnél rá felkészülni? Vagy csak szeretnél valami újat megtanulni?

Szerencsére még sosem volt ilyen egyszerű új nyelvet elsajátítani vagy egy meglévő nyelvtudást erősíteni. 2019-ben a nyelviskolákon túl már egy egészen másfajta eszköz is a kezünkben van: a nyelvtanulós applikációk. Diákszövetkezetünk összeszedte neked a legjobbakat, neked már csak élned kell a 21. század adta szuper lehetőségekkel. 😉

A játékos: Duolingo

Mi mással is kezdhetnénk a listánkat, mint az egyik legnépszerűbb, ingyenes opcióval. Ezzel az appal az angol mellett rengeteg más nyelv alapjait is elsajátíthatod, legyen szó spanyolról, görögről vagy akár hindiről. Az alkalmazás szórakoztató módon segít bővíteni a szókincsedet, gyakorolni a beszédet vagy éppen a hallott szöveg megértését.

Duolingo - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Az appban kiválaszthatod, hogy milyen új nyelvet szeretnél elsajátítani, emellett azt is, hogy mi legyen az oktatás nyelve, így ha nem a magyart választod, egyszerre 2 különböző nyelvet is gyakorolhatsz. Ezzel a szuper appal jól felépített, a célkitűzésednek és a szintednek megfelelő anyagokkal sajátíthatod el egy-egy nyelv szófordulatait.

A chatelős: HelloTalk

Szintén ingyenes applikáció, amivel lehetőséged van anyanyelvi beszélőkkel chatelni a világ számos országából. Az app elősorban olyan chatpartnereket ajánl neked, akik magas szinten beszélik az általad elsajátítani kívánt nyelvet, és éppen a magyarul (vagy egy másik, általad magas fokon beszélt nyelven) tanulnának. Ezzel a megoldással mindketten nyertek, hiszen chatelés közben megtanulhatsz új, élőbeszéd-jellegű kifejezéseket, ráadásul partnered ki is javíthatja a leírt mondataidat, ha hibát talál bennük.

HelloTalk - Y Generáció Iskolaszövetkezet

A szöveges üzeneteken túl hangüzenetek küldésére, hang- és videóhívásokra is alkalmas az applikáció. Ez az alkalmazás így egy szuper lehetőséget teremt, hogy megismerj más kultúrákat, új embereket, és akár új barátokra tegyél szert a világ minden tájáról.

A szókártyás: Lexilize Flashcards

Ezzel a szuper appal szókártyákat készíthetsz saját magadnak a tanult, új szavakból, melyek különböző mintákkal, asszociatív képekkel segítik az új szavak bevésődését. Így nincs szükséged külön füzetre a tanulás során: csak kapd elő a telódat a buszon vagy a metrón, és görgess át pár szót 10 perc alatt. Az alkalmazás a kiejtés gyakorlásához is segítséget nyújt.

Lexilize Flashcards - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Ez az app is ingyenes, ráadásul offline is használható, így még a netedet sem fogyasztja el. A szókártyákra szánt szavakat Excel fájlból is importálhatod, amivel szintén rengeteg időt spórolhatsz meg. A szókártyáidat másokkal is megoszthatod, így ha van valaki, akivel együtt tanulsz, ketten még hatékonyabbak lehettek a szótanulásban. 😉

A videós: FluentU

Egy egyedülálló applikáció azok számára, akik valami még interaktívabb és szórakoztató tanulási módszert keresnek. Ezen az appon keresztül több ezer friss, tematikus videót találhatsz, legyen szó zenei klipekről, film előzetesekről, hírekről, inspiráló talk-show felvételekről vagy éppen vicces reklámokról. A videók alatti feliratok pedig interaktív módon segítik a nyelvtanulást: ha a szövegben rákattintasz egy számodra ismeretlen szóra, megjelenik a kifejezés definíciója, példamondatokkal és magyarázó képekkel.

FluentU - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Az alkalmazás ezen túl kvízekkel segít a videókban szereplő szavak elsajátításában, ráadásul a rendszer a haladásodat és az érdeklődésedet is nyomon követi. Ezzel az app mindig a számodra legrelevánsabb videókat fogja javasolni, így ez a lehetőség egy teljesen személyre szabott tanulási élményt nyújt.

Kamatoztasd nyelvtudásod akár a diákmunka során is!

Kattints, és nézz szét Y Generáció Iskolaszövetkezet diákmunkái !

News