Nyári spórolás az Y Diák iskolaszövetkezettel

Nyári spórolás? Kezdd ételmentéssel!

Habár a vizsgaidőszaknak még közel sincs vége, és az érettségik is nagyban dübörögnek, biztos nyakig benne vagy a last minute nyári tervezésben. Még most el lehet csípni jól fizető diákmunkákat a következő hetekre, de a nyári spórolás is szerepeljen a terveid között. Kezdd ételmentéssel! Összeszedtük neked a kedvenc ételmentő tippjeinket az utóbbi időszakból.

Ételmentéssel a nyári spórolásért. Miért?

2022-es adatok alapján egy átlag magyar több tízezer forintnyi ételt pazarol el egy évben. Ez elsőre nem tűnik soknak, ha egy évet nézel, de mégis nagy összegről és egy megelőzhető pazarlási formáról beszélünk. Mindezt amellett, hogy az élelmiszerárak folyamatos növekedésben vannak. 

Kis átgondolással és odafigyeléssel hamar elejét veheted a problémának és ételmentéssel akár egy éjszakányi szállásdíjat vagy egy nyaralós vacsit is megspórolhatsz. Nem érdemes az SZJA mentességre támaszkodni: így tartsd a zsebedben a diákmelós fizud!

Kezdd a bevásárlólistánál a nyári spórolást!

Egyszerűnek tűnhet, mégsem lehet elégszer megismételni: tervezd meg a bevásárlást! Ha tényleg azok az élelmiszerek kerülnek a kosárba, amik a heti menühöz kellenek, kisebb az esélye annak, hogy valami a kukában landol. A nyári spórolás a költekezés előtt kezdődik, ezek a tanácsok pedig segíthetnek a helyes döntésben:

  • Tervezd meg előre a menüt! Jegyezd le a recepteket és indulj felkészülten a boltba
  • Ne korgó gyomorral érkezz az üzletbe! Éhesen sok olyan terméket is megveszel, amire nincs szükséged, így nemcsak az élelmiszer, de a nyári spórolás is a kukában landolhat.

Nyári spórolás? Elő a jégkockatartóval!

Te is követsz fenntarthatósággal kapcsolatos oldalakat Instán? A kedvenc influencereid és az Y Diák oldala mellett érdemes ezeket is bekövetni, mert csomó könnyű és praktikus tippet leshetsz el, amik könnyen a nyári spórolás megmentővé válnak. A Munch Instagram oldalán találtuk ezt a szuper jégkockatartós típpet. Ha kicsivel több tésztaszószt készítettél, porciózd ki jégkockatartóba és irány a fagyasztó! Ezután mindig pont egy tésztányira való adagot tudsz kiolvasztani. Mi ez, ha nem profi nyári spórolás tipp?

A rend a lelke mindennek

Tudtad, hogy a nem megfelelő tárolás miatt is hamarabb romolhatnak egyes élelmiszerek? Vedd elejét a problémának! Kis kutatással rengeteg cikket és Youtube-videót találhatsz a témában. Például a túltömött hűtőt, illetve nyitva hagyott élelmiszereket mindenképp érdemes kerülni, ahogy az áruk egymásra halmozását is. Kis odafigyeléssel és rendszeres takarítással minden a szavatossági idejének megfelelően fogyasztható. Nem is olyan bonyolult ugye?

A nyári spórolás titka ilyen apróságokban rejlik. Tömd meg a számlád a nyári programokra és ne hagyd, hogy a figyelmetlenségek miatt fogyjanak azok a nullák. Ha bebiztosítanád magad, nézz körül aktuális ajánlataink között!

Egyéb