Neptun - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Lyukasórák tengere, avagy köszi, Neptun, de megoldom ezt is

Ha felsőoktatásban tanulsz, bizonyára már közelről – talán túl közelről is – megismerted a Neptunt. Amikor pedig Neptun Isten önálló életre kel, és a gondosan összeállított órarendedet, vele együtt pedig egy laza félévről szőtt álmaidat a sárba tiporja, nem csoda, ha egy kicsit kilátástalannak érzed az előtted álló hónapokat. A hasonló cipőben járó diákjainknak ajánljuk a következő, túlélőtippeket tartalmazó bejegyzésünket! A Y Generáció Iskolaszövetkezet tippjei következnek!

Órarend - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Könyörögtél egy jobb óraidőpontért és a lelkedet is eladtad volna kétszer, csak hogy ne kelljen a reggel 8-as, vagy épp az esti, utolsó szemináriumon a közgazdaságtan alapfeltevéseit hallgatnod? Akárhogy toldozgattad, a lyukakkal teli órarendedet sehogyan sem tudtad befoltozni? Mielőtt pánikba esnél vagy hangosan átkozódnál, próbáld meg a helyzet pozitív oldalát nézni! Hiszen akár otthon vagy, akár nem, mégiscsak szabadidőhöz jutottál. Töltsd el hasznosan!

 1. Utazgass!

Attól függően, hogy mennyi szabadidővel rendelkezel, tegyél egy kört a városban. Ha esetleg más is hasonlóan szerencsétlenül járt az órarendjével, nincs is izgalmasabb, mint együtt felfedezőútra indulni. Hidd el, hogy még budapestiként is tud neked újat mutatni a város, ha a megfelelő irányban keresgélsz! Római-part, Budai Arborétum, Jókai-kert, Építészpince, Trefort-kert, Wekerle-telep, Filozófusok kertje – mind megvolt már? Ha nem, vedd nyakadba a várost!

Utazás Budapesten - Y Generáció Iskolaszövetkezet

2. Sportolj!

Megtörténhet, hogy bár a nyár elején megfogadtad, hogy „ez a nyár más lesz, nem fogok két hónapon keresztül a kanapén tespedni!”, az elhatározást nem követték tettek. Az edzést sosem késő elkezdeni: kocogj egyet a Duna-parton vagy iratkozz be egy, a campusodhoz közeli edzőterembe és hozd formába magadat most!

Sport - Y Generáció Iskolaszövetkezet

3. Tanulj!

Ha elsőre nem is hangzik túl csábítóan ez a program, gondolj arra, mennyi időt spórolhatsz. Az amúgy elvesztegetett óráidban tudsz készülni a tárgyaidra, fejlesztheted magadat és haladhatsz a tananyaggal. Több időd marad a hétvégén és esténként, amikor azzal foglalkozhatsz, amivel igazán szeretnél. Így már egész jól hangzik, nem igaz? Hogy ne csak üres elhatározás maradjon, tervezd be, hogy pontosan melyik óráid között, mit és hol fogsz tanulni!

Tanulás - Y Generáció Iskolaszövetkezet

4. Vállalj munkát!

Nagyon sok cég kínál részmunkaidős, rugalmas beosztású állásokat, külön a diákokra specializálva. Válassz olyan diákmunkát, ami lehetőség szerint a tanulmányaidhoz kapcsolódik, így olyan módon kereshetsz pénzt, hogy közben releváns munkatapasztalatot is szerzel. Ráadásul, amennyiben tapasztalatszerzésről van szó, tényleg igaz a mondás, hogy „Minél előbb, annál jobb!” Hatalmas előnnyel fogsz kilépni a munkaerőpiacra, ha már az egyetemi éveid alatt gyakorlati tudásra teszel szert! Ebben tud neked segíteni diákszövetkezetünk!

Vezető - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Mire vársz?

Kattints, és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

News