kaland otthonról

4+1 kanapé kaland a világ körül

Egy rendhagyó, ám annál izgalmasabb kalandra hívunk téged: mivel a valóságban most nem kelhetünk útra, megtaláltuk annak a módját, hogy a szobában ülve is távoli tájakat járhassunk be. Repülj diákszövetkezetünk csapatával képzeletben és utazzunk együtt a filmek világában!

1. Kaland Olaszországban

A Napsütötte Toszkána főhőse, Frances élete romokban hever: elvált a férjétől és eladta a házát. Barátnője unszolására Toszkánába utazik felejteni, ahol váratlanul beleszeret egy Bramasole nevű romos villába. Nem tétlenkedik sokáig, egy hirtelen ötlettől vezérelve meg is vásárolja a házat, és elhatározza, hogy Toszkánában fog új életet kezdeni. Ahogy szépen lassan elkezdi felújítani a villát, rengeteg kalandban lesz része és új barátokat is szerez. Természetesen, ahogy az lenni szokott, a nagybetűs szerelem is rátalál… A Napsütötte Toszkána egy könnyed, szerethető romantikus történet, ami napfénnyel tölti meg a szürke hétköznapokat.

Olvass róla többet itt: https://bit.ly/3bvob2K

kaland Olaszországban

2. Kaland Görögországban

A Mamma Mia!-t valószínűleg nem kell neked bemutatnunk, de a történet második részét láttad már? A „Sose hagyjuk abba” alcímet viselő film szintén az ABBA dalaira épül és két idősíkon fut: a jelen mellett 1979-be is visszarepít, ahol megismerhetjük Donna Sheridan Kalokairi szigetére érkezésének történetét. A film első harmada Donna múltját igyekszik feltárni, ez alatt pedig bemutatja lányának „három” apját is. Donna fiatal kiadását a Hamupipőkéből vagy a Downton Abbey-ből is ismert Lily James játssza, és kitűnően hozza az első részben megszeretett energikus karaktert. A látványvilág, a Mamma Mia!-ra jellemző színek és az egzotikus sziget atmoszférája együttes erővel tesznek arról, hogy egy másfél órára mi is átérezzük a görög életérzést.

Olvass róla többet itt: https://bit.ly/3eJvmX4

kaland Görögországban

3. Kaland Észak-Amerikában

Ha eddig azt hitted, hogy Reese Witherspoon csak a rózsaszín, csillámporos történetekben tud nagyot alakítani, akkor nagyon tévedsz. Az általa a Vadonban megformált Cheryl fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Bár soha életében nem kirándult, úgy dönt, hogy nekivág a Pacific Crest Trail-nek, ami az egyik leghosszabb túraútvonal Észak-Amerikában. Miközben végiggyalogol az Egyesült Államok nyugati partvonalán, sok emberrel találkozik: új barátságokat köt és néhány ijesztő kalandot is átél. És az út végére – ki tudja -, talán önmagát is sikerül megtalálnia.

Olvass róla többet itt: https://bit.ly/34VTeSS

kaland Észak-Amerikában

4. Kaland Indiában

A Keleti nyugalom – Marigold Hotel története szerint brit nyugdíjasok Indiába utaznak egy hotelbe, amelyet felújított, luxusszállóként hirdettek. A szállás sajnos várakozáson aluli: omladozik, nincs víz és telefon, tulajdonképpen meg sem közelíti azt, amit a hirdetésben láttak. Bár az élet sokkal hangosabb és zsúfoltabb errefelé, meglepő módon hamarosan egyre vonzóbbá válik számukra a hely. Lehet, hogy nem erre készültek, de a nyugdíjas éveikre még tartogat számukra egy nagy kalandot az élet. A film nagyon jól hozza a nyüzsgő, keleti hangulatvilágot, ami téged is jobb kedvre derít.

Olvass róla többet itt: https://bit.ly/34VLCQl

kaland Indiában

5. Kaland Spanyolországban

A Vicky Cristina Barcelona egy amerikai-spanyol koprodukcióban készült romantikus film. Két főhőse, Vicky és Cristina egy kicsit kimozdulnak otthonról, hogy ne legyen nyomasztó a nyár, és Barcelonába utaznak. Míg Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná, addig Cristina a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni. Természetesen ez a történet sem múlhat el szerelmi szál nélkül: amikor találkoznak a sármos festővel, Juan Antonióval, mindekettőjük élete a feje tetejére áll. Ha szereted Scarlett Johansson vagy Penélope Cruz játékát, ez a film is egy szuper esti kikapcsolódás.

Olvass róla többet itt: https://bit.ly/3cCUbSL

kaland Spanyolországban

Keresd fel iskolaszövetkezetünket! Biztonságos diákmunkákért katt ide!

Képek: Freepik.com

News