csapatépítő

Jó közösségben hatékonyabb a munka: így szervezz jó csapatépítőt!

Kevés olyan dolog van egy vállalat életében, ami a csapattagokat olyan közel hozhatja egymáshoz, mint a különböző céges csapatépítő programok és játékok. Hiszen ahhoz, hogy egy munkaközösség hatékonyan tudjon együtt dolgozni, elengedhetetlen, hogy meglegyen a bizalom és persze az, hogy egységhez tartozónak érezzék magukat.

Ha nincs egység, nincs csapat sem, és akkor főleg hatékony munkavégzés nincsen.

Mai blogbejegyzésünkben áttekintjük, hogy melyek azok a csapatépítő programok, amelyekkel biztosan nem lőhet mellé egyik vállalat sem. Ráadásul példákat hozzunk arra vonatkozóan, hogy mi, az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél milyen online és offline csapatépítőket terveztünk a következő hónapokra.

Badarság azt gondolni, hogy csupán egy profi szervezetfejlesztő cég tud levezetni egy csapatépítőt. Egy kis befektetett munkával, ötleteléssel és információszerzéssel szuper összerázókat szervezhet úgy, hogy kifejezetten költséghatékony marad. Csak olvasson tovább!

A lényeg, hogy ne sajnálja belevinni az energiát a munkavállalók megtartása érdekében.

Rossz idő esetén jöhetnek a társasjátékok: felejtsük el a Rizikót és a Monopolyt, eljött a Fedőnevek, a Dixit, az Imagine vagy a Concept ideje!

Mi a cél?

A csapatépítés célja a dolgozók stresszmentesítése és motivációjának növelése, amelyek alapvető fontosságúak egy munkahelyen. Ezen túl elősegítik az alkalmazottak közötti kommunikációt, és nem mellesleg lehetővé teszik számukra, hogy egy másik szinten, a munkahelyi környezeten túl is megismerjék egymást. A csapatépítő alkalmak építik a bizalmat és bajtársiasságot, amely növeli a munkavállalók képességét arra, hogy hatékonyabban tudjanak együttműködni mind az irodai környezetben egyénileg, mind a csoportos projektekben.

Mikor?

Mindig tartsa szem előtt, hogy minden kollégának lehetősége legyen részt venni a csapatépítő programon, de ne érezzék azt plusz munkának!

Hogyan?

A csapatépítő legyen:

 • interaktív
 • szervezett
 • szórakoztató
 • közösséget építő, összekovácsoló erejű
 • élményt biztosító
 • tartalmas
 • feszültséget és stresszt oldó

A programok lehetnek kinti és benti jellegűek, karitatívak, rövidek, vagy több naposak, kevés vagy sok mozgásigényűek.

Ha elég nagy hely van az irodai konyhában, akkor kisebb társaságnak a közös főzés kiváló csapatépítő lehet.

Y Generáció csapatépítő ötletek

A terv – offline

 1. Időkapszula készítése szeptemberben – a karácsonyi bulin olvasandók el közösen
 2. Közös reggeli az irodában
 3. Közös túra
 4. Film-Est
 5. Közös Karácsony (vacsora, ajándékozás, buli) 

B terv – online

 1. Időkapszula készítése – karácsonykor online olvasandók
 2. Kvíz Est – online kvízes platformok segítségével
 3. Reggelizzünk együtt! – videó reggeli
 4. Kvíz Est – Activity
 5. Közös Karácsony – egy esti beszélgetés egy pohár bor mellett, karácsonyi csúnya pulcsiban (ebben az esetben postázzuk az ajándékot annak, akit húztunk és a kamera előtt bontjuk ki).

TIPP: Online húzáshoz a következő oldalt használjuk: https://www.karacsonyihuzas.hu/ 

Ezek azok a programok, amelyek nálunk a leginkább beváltak, ezeket szeretjük együtt csinálni. Amennyiben ennél konkrétabb példákra vágysz, ajánljuk, hogy nézz utána részletesebben, hiszen számtalan jó cikk született a témában nagyobb csapatokra aktualizálva is. Például ez.

A lényeg az egyszerűség: ne félj attól, hogy egy program gyerekes. Játszani mindenki szeret!

News