utazz januárban

Új év, új kalandok – Januári kiruccanások diákpénztárcára szabva

Vannak időszakok, amikor ráfér az emberre egy kis pihenés: a december-januári vizsgaidőszak pont ilyen. Érthető, ha most még nem tudsz arról ábrándozni, mit fogsz csinálni a vizsgák után, épp ezért vagyunk itt mi, hogy kitaláljuk helyetted! Hoztunk 3 úticélt, ahol lazíthatsz a téli fáradalmak után, hogy újult erővel vághass bele a következő félév hozta kihívásokba! Utazz az Y Generáció Iskolaszövetkezettel!

Irány Milánó, a divat fővárosa

Mi más is juthatna eszünkbe Milánóról, mint a dóm képe? A kereszt alaprajzú templom 11.700 négyzetméternyi területet foglal el, a legmagasabb tornya 108,5 méteres és több ezer szobor díszíti. Ha teheted, mindenképp menj fel a tetőre, ahonnan nemcsak szemügyre veheted a dóm aprólékos kidolgozottságát, de az egész városra nagyszerű kilátásod nyílik.

Milánó nem véletlenül a divat egyik fővárosa: a Galleria Vittorio Emanuele II passzázs olyan luxusmárkáknak ad otthont, mint a Gucci, a Prada vagy a Louis Vuitton. Ha igazán odavagy a divatért, semmiképp se hagyd ki a Via Monte Napoleonerát és a Via della Spigarát, ahol az összes neves tervező képviselteti magát. Pro tipp: ha nem engedheted meg magadnak, hogy luxusboltokban vásárolj, akkor keddenként és szombatonként a Papiano utcai piac standjainál vagy a Porta Venezia környékén lévő piacon válogathatsz a jobbnál jobb olasz ruhák és cipők között, igencsak kedvező áron.

A város történelmi emlékekben és kulturális kincsekben sem szenved hiányt. A Mona Lisa mellett kevés olyan műalkotás létezik, amiről annyi elmélet és értelmezési kísérlet született, mint Leonardo Da Vinci Utolsó vacsorájáról. A Santa Maria delle Grazie-templomban ezt is megtekintheted, de készülj fel rá, hogy a hatalmas érdeklődés miatt jóval előtte meg kell venned a belépőjegyet.

Hogyan utazz?

Milánóba a két legnagyobb fapados légitársaság naponta indít járatokat. Január második felében egy hosszú hétvégére akár 10.000 Ft alatt is lecsaphatsz egy retúr repjegyre!

utazz Milánóba

Válaszd Prágát, a száztornyú várost

Prágában az az igazán érdekes, hogy könnyen érezheti magát úgy az ember, mintha csak Budapest utcáin sétálgatna. Számos háborút, tűzvészt és felújítást kellett túlélnie a városnak, ezért építészei szempontól nagyon változatos képet mutat. Fő látványossága a prágai vár, ami nemcsak Európa legnagyobb várkomplexumának számít, hanem a Guiness-rekordok könyve szerint 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára címet is büszkén viselheti.

Mindenképp látogasd meg az Óváros teret, amely a Városházának, a gótikus Tyn-templomnak és a középkori csillagászati óraműnek, az Orlojnak is otthont ad. Az óramű nevezetessége a harangjáték, amelyet minden óra egészkor megcsodálhatunk. Ehhez érdemes időben érkezni, ugyanis rengetegen kíváncsiak rá.

Prágát a Moldva folyó szeli ketté, amelynek szépségét számos hídról megszemlélhetjük. A leghíresebb a Károly-híd, ami már a 15. század óta a város egyik jelképe és a világörökség része. Mindkét oldalról szobrok díszítik és úgy tartja a legenda, hogy aki úgy érinti meg Keresztelő Szent János szobrát, hogy minden ujját egy-egy csillagra teszi, annak teljesül egy kívánsága. Ma már a turisták uralják a hidat: érdemes kora reggel vagy késő este érkezni ide, hogy elkerüljük a hatalmas tömeget. Számos utcazenész, portréfestő és árus harcol a nézelődők figyelméért és pénztárcájáért.

Mivel Csehországban virágzik a kézműves sörfőzés, a prágai sörözők mindenképp megérnek egy órát az idődből. Prága legrégebbi működő sörfőzdéjében, az U Flekůban több mint ötszáz éve fogadják a vendégeket, és főzik a sört. Nyolc termében nyolcszázan férnek el, és még vagy négyszázan a kerthelyiségben.

Hogyan utazz?

Prágába szintén naponta indul repülő, de ha szeretsz vonatozni, akár egy közvetlen, szintén naponta induló járatra is felpattanhatsz! Bármivel is utazz, a központi pályaudvarról és a reptérről is minden látnivaló könnyedén megközelíthető.

utazz Prágába

Utazz Máltára, a lovagok országába

Málta olyan picike ország, hogy a kiváló buszhálózatának köszönhetően csupán néhány nap alatt felfedezheted. A szigetország igazi kis ékszerdoboz a Földközi-tenger szívében: hihetetlenül gazdag történelemmel rendelkezik, amely egészen az újkőkorszakig vezethető vissza. Kirándulj egyet a fővárosba, Vallettába, amely a 0,84 négyzetkilométeres területével és hozzávetőlegesen 6600 lakosával a világ egyik legkisebb fővárosa.

Bár strandolásra most éppen nem alkalmas az idő, vétek lenne nem ellátogatni Comino szigetére. A fő látványossága a kék lagúna, amely a kék ezer színében pompázik. Részt vehetsz hajós kirándulásokon, de ha van kedved, egy rövid, kb. 7 km-es gyalogtúrán is felfedezheted a rejtett természeti szépségeket.

Málta részét képezi egy tőle északra fekvő sziget, Gozo is, amelyre komppal tudsz átmenni. A szigetországban található hatalmas kőtömbökből épült őskori megalitikus templomok még az egyiptomi piramisoknál is hamarabb épültek. A mai napig fent maradt 14 templom közül 7 a világörökségi listán is helyet kapott, mint az egyetemes kultúra egyedülálló emlékei. A legrégebbi a Ġgantija, amit Gozo szigetén csodálhatsz meg.

Hogyan utazz?

Egyértelműen repülővel: január második felében 15.000 Ft alatt beszerezhetsz egy retúr repülőjegyet.

utazz Máltára

Ha valamihez, hát az utazáshoz tényleg nem árt egy kis költőpénz. Diákszövetkezetünk segít! Kattints, és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

News