Fizikai diákmunka – profitálj belőle!

Véget értek az ünnepek, lassan kipihened az év fáradalmait és eljön a tervezés ideje! Ha az újévi fogadalmad között a diákmeló is kiemelt helyet foglal el, van egy jó hírünk! Az egyik legrugalmasabb kategóriánkról hoztunk neked egy kis összesítést, ami nem más, mint a könnyű fizikai munka! A fizikai diákmunka előnyeit szinte felsorolni is nehéz, de mi azért megpróbálkozunk vele: leromboljuk a derékfájásról és az egész napos gürizésről szóló sztereotípiákat. 

Íme 3+1 tipp, amiért érdemes belevágni!

1. No pain, no gain!

Mi lehet a fizikai diákmunka egyik legnagyobb előnye, ha nem a vonalaid megtartása? Habár igaz, hogy ezek a melók ritkán járnak nagy cipekedéssel, azért számolnod kell némi megterheléssel. A könnyű fizikai diákmunka kategóriája két részre osztható: vannak könnyű fizikai munkáink, illetve nagyobb megterheléssel járó melóink is.

A könnyű fizikai munka során általában csak dobozokat kell cipelni, rendeléseket összekészíteni, raktárakban, árut feltölteni, sőt, a ruhabolti kisegítés is ide tartozik! Emellett persze vannak nagyobb erőfeszítést igénylő munkák is, de a feladatleírást mindig megtalálod az adott pozíciónál, így könnyen tudsz választani.

A lényeg, hogy tényleg kell talpalni és emelgetni, de sose ijesszen meg a “Jó fizikum” felhívás a posztjainknál! A könnyű fizikai munka valóban csak kis megterheléssel jár, a kalóriák pedig olyan gyorsan pörögnek felfelé, mint a fizud!

2. Könnyű fizikai diákmunka = folyamatos változatosság!

Mint írtuk, a legtöbb melónk a könnyű fizikai diákmunka kategóriájába esik. Hogy mi a legjobb ebben? A folyamatos változatosság! Ezeknél a melóknál a raktáraktól kezdve, a ruhaboltokon át, egészen a szállítmányozásig rengeteg helyen megfordulhatsz. Van köztük lazább, csendes hely és önálló munka, de sok esetben kell nyüzsgő környezetben helytállnod, akár egy csapatként is!

A könnyű fizikai diákmunkát nehéz megunni, éppen ezért suli mellé elég nyerő ötlet.

3. Izmok bekapcs – agy kikapcs: fizikai diákmunka a pihenésért

Ha pihenőidőben is folyamatosan zakatol az agyad, az nagyban gátolja, hogy az elméd egyik napról a másikra regenerálódjon. Ha úgy érzed, hogy az órákon ülés és a tanulás mellett már zéró kapacitásod van a szellemi munkához, akkor a fizikai diákmunkát csak ajánlani tudjuk.

Ez egy olyan melótípus, ahol az agyad helyett végre az izmaid dolgozhatnak,  így a diákmeló nem tolja minimumra az energiaszinted: frissülj fel munka közben!

3+1 Rugalmasság a fizikai diákmunka segítségével

A diákmunka útjában általában nem is az akaraterő hiánya áll, hanem az órarendetek. Kevés még a “munkabarát” egyetem, plusz mi is azt valljuk, hogy első a suli!

Szerencsére a fizikai diákmunka pont egy olyan kategória, amivel a suli és a munkáltatód is jól jár! A legtöbb helyen hétvégi műszakok is elérhetők, de hétköznap is tudsz korai vagy későbbi időpontokban dolgozni. Az általános megegyezés az, hogy ha megvan a heti minimum óraszámod, akkor minden okés.

Persze ez munkaadónként változhat, így fontos, hogy aktuális ajánlatainknál mindig csekkold az adott pozíció “Munkaidő” bekezdésében található infókat!

Ha további kérdésed akadna, a lap alján mindig megtalálod az adott melót intéző koordinátor elérhetőségét. Kollégáink mindig szívesen (és gyorsan) segítenek, akármi is a probléma!

Láthatod, hogy a fizikai munka mennyi előnnyel jár. Éppen ezért ne keresd tovább a kifogásokat, inkább nézz körül, hátha épp most töltöttük fel a neked való diákmelót! Aktuális ajánlatainkat ide kattintva böngészheted!

Egyéb