Könyvek - Y Generáció Iskolaszövetkezet

4 könyv, ami megváltoztatja a gondolkodásmódod

Kíváncsi vagy, milyen tényezők járulnak hozzá, hogy elégedettnek érzed magad? Szeretnéd tudni, hogy mi az, amivel éppen ennek ellenkezőjét éred el? Mindig is érdekelt, hogyan hat a tudatalattid az életedre? Ez alkalommal iskolaszövetkezetünk bemutat neked 4 könyvet, melyek választ adhatnak a fenti kérdésekre, így közelebb vihetnek a „sikerhez”.

Szondy Máté: Megélni a pillanatot – Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája

A könyvben tesztek és gyakorlatok segítségével sajátíthatod el, hogyan irányítsd a figyelmedet folyamatosan a jelenre, ahelyett, hogy a múlt eseményein tépelődnél, vagy a jövő miatt szoronganál. Ennek a gyakorlatias haszna mellett pozitív mentális hatása is van. Azok az emberek, akik gyakrabban élik meg ezt az úgynevezett tudatos jelenlétet, általánosságban elégedettebbek az életükkel és lényegesen nagyobb az önbecsülésük. Ráadásul sokkal elfogadóbbá válnak másokkal és önmagukkal szemben is.

Mindfulness - Y Generáció Iskolaszövetkezet

A könyv segítségével elsajátíthatsz olyan módszereket, amiknek köszönhetően Te is bármikor teljesen átadhatod magad a pillanatnak, ezáltal könnyebben elérheted az elégedettség érzését.

Olivia Fox Cabane: Személyes vonzerő – A karizmatikus ember titka

A legtöbb ember úgy tartja, hogy a karizma, a magával ragadó kisugárzás csak néhány ember vele született sajátja. Egy olyan tulajdonság, ami egy emberben vagy megvan, vagy nincs. Azonban ez a könyv nemcsak bebizonyítja az ellenkezőjét, de segít is benne, hogy Te is tökélyre fejleszd magadban ezt a különleges „fegyvert”. Ezzel sikeresebb lehetsz az életedben, legyen szó a munkahelyedről, a baráti kapcsolataidról, az iskoláról, vagy később akár a gyereknevelésről.

Személyes vonzerő - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Ehhez nem kell megváltoztatnod a személyiséged, mindössze el kell sajátítanod néhány módszert, melyekkel befolyásosabb, meggyőzőbb és mások szemében inspirálóbb lehetsz.

Meik Wiking: Hygge – A dán életérzés, amely boldoggá tesz

Dániát a világ legboldogabb országaként tartják számon, melynek okát e könyv írója a „hygge”-ben fedezte fel. Hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés, nem tudjuk röviden lefordítani, de ez a könyv nemcsak ennek megértésében, de az elsajátításában is segít. Így megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszanak a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy akár az öltözködés a boldogság vagy az elégedettségérzés elérésében.

Hygge - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Ez az írás olyan gyakorlati tanácsokkal látja az olvasót, melyekkel bárki könnyedén belecsempészheti a hygge elemeit a mindennapjaiba – akár Te is.

David Brooks: A társas lény – A sikeres élet rejtett dimenziói

Ez a könyv 2 átlagos ember példáján keresztül mutatja be a társas kapcsolatok megélését, a tudatalatti intuíciókat, a személyiség kialakulását. Eközben nem látja el az olvasót semmilyen instrukcióval, így egy kicsit kilóg a sorból. Ez egyszerűen egy izgalmas írás a siker újraértelmezett fogalmáról, mely képes alapjaiban megváltoztatni a társas életedet.

A társas lény - Y Generáció Iskolaszövetkezet

Érdekelnek az emberi viselkedéssel kapcsolatos pszichológiai írások? Szeretnéd megismerni az emberi kapcsolatok, a nevelés, a tudatalatti és a siker kapcsolatát? Kíváncsi vagy arra, hogy a vágyak és a társas normák hogyan hatnak egymásra? Akkor mindenképpen ajánljuk ezt a könyvet!

Szeretnéd a könyvekkel megszerzett tudást munka során is kamatoztatni?

Kattints, és nézz szét aktuális diákmunkáink között!

Foglalkoztatnak az önismeret, a lelki egészség és a társas élet nagy kérdései?

Kattints, és nézd meg oktatóvideóinkat!

News